Ibrik, restaurantul românesc care face senzație în Paris
Bucate româneşti cum n-a văzut Parisul! Aşa sună reţeta de succes a celor trei români care au reuşit să-i cucerească pe francezi cu papanaşi, sarmale cu mămăliguţă şi chiar mici.
Bucate româneşti cum n-a văzut Parisul! Aşa sună reţeta de succes a celor trei români care au reuşit să-i cucerească pe francezi cu papanaşi, sarmale cu mămăliguţă şi chiar mici. Am mers pe urmele lor, în micul restaurant românesc din capitala Franţei. Acolo unde bucătarii gătesc doar preparate care le-au marcat copilăria, cu ingrediente aduse din România.
Pe o stradă cochetă, din districtul 9 al Parisului, Ovidiu şi Bogdan pregătesc... mămăligă. Este doar unul dintre preparatele tradiţionale care i-au propulsat în topul Vogue al celor mai bune restaurante din capitala Franţei.
La Ibrik, se simte aerul de acasă. O mască maramureşeană, un bătător de rufe şi covoarele ţesute la război spun o poveste 100% românească.
Ovidiu a început să gătească de nevoie, atunci când s-a mutat singur. Încet, încet, a renunţat la pasiunea sa pentru motoare şi s-a dedicat bucătăriei. A ajuns chiar şi în faţa juraţilor de la Chefi la Cuţite. Acum, cei doi prieteni au Parisul la picioare. Transformă preparatele româneşti în adevărate capodopere gourmet, care îi impresionează pe francezi.
Bulzul, sarmalele sau fasolea bătută au nume sofisticate în meniul franţuzesc şi se vând chiar şi de zece ori mai scump decât în România. Toate ingredientele sunt aduse de cei doi chefi din ţara noastră.
Tot româncă este şi cea care a deschis restaurantul din capitala Franţei. Ecaterina Paraschiv a renunţat la drept şi s-a dedicat întru totul acestui loc.
Pentru că ea are rădăcini şi-n Grecia, influenţa elenă se simte în farfuriile cu preparate româneşti. Iar combinaţia s-a dovedit irezistibilă pentru francezi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰