Antena Meniu Search
x

Video Imaginea durerii: Bunic din Kiev, sfâșiat de moartea nepoatei de doar 9 ani, după bombardamentul rușilor

De Ziua Internaţională a Copilului, Putin a îndoliat iar Ucraina. Un bombardament lansat asupra Kievului a ucis trei oameni, printre care şi o fetiţă de 9 ani. La rândul lor, ucrainenii au lansat bombe peste regiunea Belgorod. Tot acolo, miliţiile anti-Kremlin au lansat o nouă incursiune, despre care ruşii spun că a fost respinsă. 

de Redactia Observator

la 01.06.2023, 21:36

Vezi și

În zorii zilei, Rusia a lansat zece rachete spre Kiev. Timpul de avertisment a fost foarte scurt, iar oamenii s-au grăbit spre adăposturile antiaeriene. Unul dintre ele era însă închis, iar resturile rachetelor doborâte au ucis trei oameni - printre ei, o mamă cu fetiţa ei în braţe. 

Localnic: Soţia mea zace acolo pentru că paznicul nu a deschis uşa. Mi-au spus să ocolesc clădirea, să-l trezesc. Am fugit, apoi am auzit explozia. Au început să cadă bucăţi de sticlă spartă şi am ştiut că trebuie să mă întorc. Când am ajuns, totul se sfârşise. Era mult sânge. Femei, copii. 

Două şcoli şi o clinică pentru copii au fost şi ele avariate, iar alţi 11 oameni au fost răniţi. În Rusia, ucrainenii sunt acuzaţi că au bombardat puternic regiunea Belgorod. 

Localnic: De la trei dimineaţa până la 7 nu am putut să plecăm. Nu am putut să ridicăm captele de bombardamente. A fost înspăimântător. 

Pe acelaşi subiect

Guvernatorul local a ordonat evacuarea după ce miliţiile anti-Putin au declanşat un nou atac. Kremlinul susţine însă că armata a respins incursiunea. 

Igor Konașenkov, purtător de cuvânt Ministerul rus al Apărării: Formațiuni teroriste ucrainene, cu până la două companii de infanterie motorizată întărite cu tancuri, au încercat să invadeze teritoriul Federației Ruse. Acțiunile militarilor ruși au respins trei atacuri ale grupărilor teroriste ucrainene.  

Emmanuel Macron a cerut scuze țărilor din Europa de Est

În Slovacia, Emmanuel Macron a cerut scuze Europei de Est pentru că avertismentele privind Rusia nu au fost ascultate după aderarea României, Slovaciei şi altor ţări la NATO. 

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Noi nu am ascultat întotdeauna îndeajuns de mult vocile voastre, apelurile voastre de recunoaştere a istoriei voastre şi a amintirilor dureroase. Unii v-au spus atunci că aţi ratat ocazia să tăceţi. Cred că, uneori, noi am ratat ocazia să ascultăm. 

Preşedintele francez a venit şi cu un mesaj controversat. A spus că Putin ar putea să scape de judecata pentru crime de război, dacă va alege negocierile pentru pace cu Ucraina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Imaginea durerii: Bunic din Kiev, sfâșiat de moartea nepoatei de doar 9 ani, după bombardamentul rușilor