Imagini de coşmar după cutremurul din Grecia, care a a fost zduduit insula Zakynthos în miez de noapte
Un cutremur puternic, de 6,8 grade, a lovit o destinaţie iubită de turiştii români. Insula grecească Zakynthos a fost zduduită în miez de noapte. Imediat a fost emisă o alertă de tsunami, dar autorităţile au anulat-o ulterior.
Un cutremur puternic, de 6,8 grade, a lovit o destinaţie iubită de turiştii români. Insula grecească Zakynthos a fost zduduită în miez de noapte. Imediat a fost emisă o alertă de tsunami, dar autorităţile au anulat-o ulterior.
Treziţi brusc de mişcările pământului, localnicii şi turiştii au ieşit pe străzi în toiul nopţii. Speriaţi că locuinţele lor s-ar putea prăbuşi oricând, mulţi au aşteptat sosirea dimineţii în maşini. Cei aflaţi aproape de mare au fost sfătuiţi să părăsească imediat zona, pentru că un tsunami putea lovi oricând. Trei persoane au suferit răni uşoare, au anunţat autorităţile.
Pavlos Kolokotsas, primarul insulei Zakynthos: Zakynthos are reglementări speciale anti-seism. Toate casele, magazinele și hotelurile noastre sunt construite în conformitate cu aceste reglementări, cu scopul de a ne proteja vizitatorii și locuitorii.
Produs în Marea Ionică, la 34 de kilometri de insula Zakynthos şi la doar 14 kilometri adâncime, cutremurul de 6,8 grade pe scara Richter s-a resimţit inclusiv în Atena, în vestul Italiei, Albania, Malta și Libia.
- Ce pot face țările lumii pentru a atenua tarifele vamale impuse de Trump: Nu va fi eficient ca lumea să riposteze
- Schema prin care un tată şi fiul său de 17 ani au "fentat" nota de plată la 40 de restaurante din Franţa. Cei...
- Șapte oameni au murit în urma tornadelor care au devastat SUA în ultimele zile. Mai multe state americane au...
- Macron cere suspendarea investiţiilor în SUA după tarifele vamale impuse de Trump
- Cine sunt "câștigătorii" din Europa după războiul comercial declanșat de Donald Trump
Alimentarea cu electricitate în Zakynthos a fost oprită, iar o parte din zidul unei biserici din secolul al 13-lea s-a prăbuşit.
Poze apărute pe rețelele de socializare arată o mare fisură în pământ, formată în port.
În 1953, insula a fost lovită de un cutremur de 7,3 grade, care a distrus cea mai mare parte a clădirilor.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰