Antena Meniu Search
x

Imagini DEVASTATOARE din Italia! “Este ca în INFERNUL lui Dante”. Patru oraşe, aproape RASE de pe faţa pământului (FOTO)

Cutremurul cu magnitudinea de 6,2 produs miercuri dimineaţă în centrul Italiei, lângă Perugia, a lăsat în urmă oraşe în ruină şi fără electricitate şi zeci de morţi.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,2 produs miercuri dimineaţă în centrul Italiei, lângă Perugia, a lăsat în urmă oraşe în ruină şi fără electricitate şi zeci de morţi.

Protecţia Civilă a anunţat că printre victime se numără mulţi copii. De asemenea, sunt câteva sute de răniţi. “Este ca în infernul lui Dante”, a declarat unul dintre italienii care participau la operaţiunile de salvare.

Preşedintele italian Sergio Mattarella a făcut apel la cetăţeni să dea dovadă de solidaritate, într-un “moment de durere”, faţă de cei afectaţi de seismul puternic produs miercuri dimineaţă în centrul ţării şi a pledat pentru “responsabilitate comună”.

Vezi şi Încă un român şi-a pierdut viaţa în cutremurul din Italia. Bilanţul a ajuns la cel puţin 247 de morţi

Mattarella a mulţumit autorităţilor şi agenţiilor locale – poliţiei, departamentului de pompieri şi forţelor armate – precum şi voluntarilor, pentru eforturile pe care le-au depus în timpul operaţiunilor de salvare.

“Prioritatea numărul unu este să angajăm toate forţele pentru a salva vieţi, a-i îngriji pe răniţi şi a asigura cele mai bune condiţii pentru persoanele rămase fără adăpost”, a declarat şeful statului italian. El a spus că, în curând, eforturile se vor îndrepta către reconstrucţia centrelor distruse care să permită reluarea activităţilor.

La rândul său, şeful guvernului, Matteo Renzi, a dat asigurări că autorităţile acţionează pentru “a nu lăsa pe nimeni singur, nicio familie”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Imagini DEVASTATOARE din Italia! “Este ca în INFERNUL lui Dante”. Patru oraşe, aproape RASE de pe faţa pământului (FOTO)