Antena Meniu Search
x

Noi imagini arată cum a fost doborât avionul cu 176 de oameni în Iran

O nouă filmare confirmă faptul că rachete cu rază scurtă de acţiune au doborât avionul ucrainean pe 8 ianuarie, în apropiere de aeroportul din Teheran. Imaginile de pe o cameră de supraveghere de lângă baza militare de unde s-a tras au fost date publicităţii.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 15.01.2020, 23:24

Vezi și

O nouă filmare confirmă faptul că rachete cu rază scurtă de acţiune au doborât avionul ucrainean pe 8 ianuarie, în apropiere de aeroportul din Teheran. Imaginile de pe o cameră de supraveghere de lângă baza militare de unde s-a tras au fost date publicităţii. În ele este surprins şi momentul prăbuşirii după impact.

Imaginile sunt clare. Prima rachetă care este lansată spre avion atinge ţinta în fix 17 secunde. Distanţa dintre Bază şi aeronavă, în mod clar, este foarte mică, maximum trei-patru kilometri. Impactul este vizibil în aer.

Se pare că piloţii nu pierd controlul imediat. 16 secunde mai târziu, o altă rachetă TOR-M1, cu rază scurtă de acţiune, este lansată, din acelaşi loc. 11 secunde şi avionul este lovit în plin.

Nici acest impact nu îl doboară imediat. Este vizibilă pierderea controlului, dar nu în totalitate... În câteva secunde... explodează! 

Avionul Boeing 737 a fost doborât, în apropiere de aeroportul din Teheran, după cinci minute de la decolare. Părţi din fuselaj s-au întins pe mai mulţi kilometri pătraţi, mai ales pentru că parte din aeronavă a explodat în aer. 

Prima rachetă a lovit partea din faţă, sub carlinga piloţilor. A doua rachetă a lovit coada aeronavei. Apoi, cu "ajutorul" combustibilului din rezervor... s-a produs explozia fatală. 176 de oameni au murit în urma acestui atac, fără precedent. O greşeală, asumată acum de Gărzile Revoluţionare Iranieie, care ar fi confundat avionul cu o ameninţare americană. Informaţiile deţinute de cutiile negre ale aeronavei nu au fost, încă, date publicităţii. Ancheta e în curs.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Noi imagini arată cum a fost doborât avionul cu 176 de oameni în Iran