Antena Meniu Search
x

IMAGINI INCREDIBILE! Peste două milioane de musulmani au urcat pe Muntele Arafat, punctul culminant al pelerinajului la Mecca (FOTO, VIDEO)

Peste două milioane de musulmani au urcat, joi, pe Muntele Arafat, punctul culminant al pelerinajului anual la Mecca.

Peste două milioane de musulmani au urcat, joi, pe Muntele Arafat, punctul culminant al pelerinajului anual la Mecca.

În cursul zilei de miercuri şi a nopţii de miercuri spre joi, credincioşii au ajuns pe câmpia aridă Arafat, de unde joi au început urcarea muntelului Arafat.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Autorităţile saudite au mobilizat mijloace importante, inclusiv 100.000 de membri ai forţelor de securitate, în condiţiile în care, în urmă cu doi ani, o busculadă gigantică s-a soldat cu aproape 2.300 de morţi.

Busculada din 2015 s-a soldat cu 464 de victim iraniene şi, câteva luni mai târziu, Riyadul şi Teheranul au rupt relaţiile, după execuţia unui demnitar şiit în Arabia Saudită şi după atacarea misiunilor diplomatice saudite din Iran.

“Asigurarea securităţii pelerinilor este securitatea noastră”, a dat asigurări generalul Mansour Al-Turki, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Înainte de a părăsi Mecca, mii de pelerini au făcut cele şapte înconjurări rituale ale Kaaba, construcţia cubică îmbrăcată în stofă neagră, grea, pe care sunt brodate cu fir de aur versete din Coran. Aceasta este direcţia către care se îndreaptă musulmanii din toată lumea pentru a se ruga.

Anul acesta, pelerinajul este marcat de întoarcerea credincioşilor iranieni, absenţi anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » IMAGINI INCREDIBILE! Peste două milioane de musulmani au urcat pe Muntele Arafat, punctul culminant al pelerinajului la Mecca (FOTO, VIDEO)