Antena Meniu Search
x

Imagini şocante! Britanicul David Haines, DECAPITAT de jihadişti!

Statul Islamic a dat publicităţii o înregistrare cu ceea ce organizaţia susţine că ar fi decapitarea ostaticului britanic David Haines

Statul Islamic a dat publicităţii o înregistrare cu ceea ce organizaţia susţine că ar fi decapitarea ostaticului britanic David Haines

Dacă clipul video se confirmă a fi veridic, lucrătorul umanitar David Haines ar fi al treilea ostatic occidental executat de jihadişti, după jurnaliştii americani James Foley şi Steven Sotloff, conform BBC.

Înregistrarea cu presupusa decapitare a ostaticului David Haines de către un membru al organizaţiei Statul Islamic este verificată de experţi pentru stabilirea veridicităţii, a spus Ministerul de Externe de la Londra. Aceasta a fost numită "Un mesaj către aliaţii Americii". Gruparea reproșează marii Britanii că s-a aliat cu Statele Unite, iar călăul i se adresează premierului David Cameron :

"Ai intrat de bunăvoie într-o coaliţie cu Statele Unite împotriva Statului Islamic, aşa cum a făcut predecesorul tău Tony Blair înaintea ta, urmând o tendinţă în rândul premierilor noştri britanici care nu pot să găsească curajul să le spună nu americanilor".

David Haines, un lucrător umanitar cu experienţă, a fost luat ostatic de jihadişti în martie 2013, în Siria. El lucra pentru organizaţia umanitară franceză Acted, iar în trecut se mai aflase în zone de conflict  precum Libia şi Sudan.

Haines, un scoţian în vârstă de 44 de ani, avea doi copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Imagini şocante! Britanicul David Haines, DECAPITAT de jihadişti!