Antena Meniu Search
x

IMAGINILE HAOSULUI din spitalele din Marea Britanie: Lipsesc paturi, ambulanțe, medici. Oamenii aşteaptă şi până la opt ore pentru a fi internaţi

O fetiţă de doi ani care a suferit un atac de astm a fost aşezată pe podeaua unei rezerve de spital, după ce a fost nevoită să aştepte opt ore pentru a fi văzută de un medic. Micuţa Brooke Burden a ajuns la spital cu temperatură ridicată, stări de vomă şi probleme cu respiraţia, însă medicii nu au reuşit să-i găsească un pat în care să stea.

O fetiţă de doi ani care a suferit un atac de astm a fost aşezată pe podeaua unei rezerve de spital, după ce a fost nevoită să aştepte opt ore pentru a fi văzută de un medic. Micuţa Brooke Burden a ajuns la spital cu temperatură ridicată, stări de vomă şi probleme cu respiraţia, însă medicii nu au reuşit să-i găsească un pat în care să stea.

Staful medical de la Spitalul "Queen Elizabeth The Queen Mother" din Margate, Kent, i-au dat copilului o salteluţă pe care să stea pe podeaua camerei. Mama fetiţei, Gaby Burden, a declarat că a fost nevoită să aştepte OPT ORE pentru a fi văzută de un medic.

"Brooke avea nevoie să se întindă, pentru că se chinuia să respire, deci nu am avut de ales. Am stat jos alături de ea. Salteluţa era atât de subţire că nu ai fi lăsat niciun câine să doarmă pe ea. Nu-mi vine să cred că aşa sunt trataţi copii în spitale. Este dezgustător", a declarat femeia pentru The Sun.

Acesta nu este primul caz de acest fel petrecut în ultimul timp în spitalele din Marea Britanie, care se confruntă cu o criză fără precedent.

O fotografie a unui băiețel de 22 de luni, Jack Harwood, care, în lipsa unui pat, doarme pe o pătură așezată pe două scaune de plastic, deşi este suspect de meningită, a făcut turul rețelelor sociale și a fost publicată pe prima pagină a cotidianului Daily Mirror săptămâna trecută.

Băieţelul a fost nevoit să aştepte cinci ore la serviciile de urgență înainte de a fi văzut de un medic. 

"Suntem în fața unei crize umanitare"

Ca în fiecare iarnă, Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie este ''la un pas de colaps", potrivit medicilor și organizațiilor spitalicești.

Crucea Roșie descrie o "criză umanitară", iar medicii deplâng condiții demne de "lumea a treia''

Dr. Richard Kerr, membru al Colegiului regal al chirurgilor, a declarat că nu a văzut niciodată o astfel de deteriorare în 26 de ani de carieră.

Situația este atât de alarmantă încât Crucea Roșie a fost chemată în ajutor. "Suntem în fața unei crize umanitare", a declarat directorul general al acesteia, Mike Adamson. 

BBC a difuzat deja mai multe trailere pentru un nou sezon din show-ul său "The Hospital" în care medicii nu se mai feresc să vorbească despre situaţia dezastroasă în care s-a ajuns.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Din toamnă, timpul de așteptare la urgențe a explodat: 23% din pacienți au așteptat mai mult de patru ore înainte de a vedea un medic săptămâna trecută. Doi pacienți au murit pe targă pe un coridor al Worcestershire Royal Hospital în această săptămână. Peste tot lipsesc paturi, ambulanțe, medici.

Conform datelor furnizate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Regatul Unit a alocat 7,7% din PIB cheltuielilor publice pentru sănătate în 2015, față de 8,6% pentru Franța și 9,4% pentru Germania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » IMAGINILE HAOSULUI din spitalele din Marea Britanie: Lipsesc paturi, ambulanțe, medici. Oamenii aşteaptă şi până la opt ore pentru a fi internaţi