Antena Meniu Search
x

"Îmi e atât de frică, vă rog veniţi". O fetiţă de şase ani a implorat după ajutor timp de trei ore, dar a fost găsită moartă abia după 12 zile, în Gaza

A strigat după ajutor timp de trei ore, a implorat, a plâns şi s-a rugat. Dar nimeni nu a putut să o salveze. După 12 zile, micuţa Hind Rajab, în vârstă de șase ani, a fost găsită fără viaţă, alături de rudele sale și doi paramedici care au încercat să o salveze.

de Monica Palade

la 10.02.2024, 17:18

"Îmi e atât de frică, vă rog veniţi". O fetiţă de şase ani a implorat după ajutor timp de trei ore, dar a fost găsită moartă abia după 12 zile, în Gaza

„Sunt atât de speriată, vă rog veniţi”, sunt ultimele cuvinte pe care Hind Rajab le-a spus într-un apel telefonic către Semiluna Roşie palestiniană, după ce mașina familiei ei a fost atacată în orașul Gaza.

Prinsă în vehicul și înconjurată de rudele ei moarte, copila a implorat timp de trei ore să fie salvată. Dar Semiluna Roşie palestiniană a pierdut contactul cu ambulanța trimisă în ajutor pe 29 ianuarie, iar echipajul său, dar şi micuţa Hind au rămas dispăruți.

Copila a fost găsită moartă în interiorul mașinii, în zona Tel al-Hawa din orașul Gaza, sâmbătă dimineața. „Hind și toți ceilalți din mașină sunt martirizați”, a declarat bunicul ei, Baha Hamada, agenției France-Presse, citată de The Guardian. „Au reușit să ajungă în zonă deoarece forțele israeliene s-au retras astăzi devreme în zorii zilei”.

Societatea Semilunii Roșii Palestiniene (PRCS) a adăugat că și-a localizat ambulanța bombardată la doar câțiva metri distanță și că cei doi paramedici ai săi, Yusuf Al-Zeino și Ahmed Al-Madhoun, au fost de asemenea uciși.

Pe acelaşi subiect

Nebal Farsakh, purtătorul de cuvânt al PRCS, a declarat: „Am fost panicaţi și am trăit o frică constantă în ultimele 12 zile. Nu am putut trimite pe nimeni altcineva în zonă, așa că eram nesiguri cu privire la soarta lor. Ne-am întrebat dacă sunt morți sau vii. Astăzi, familia lui Hind a sosit la locație după ce armata israeliană s-a retras din zonă și au găsit-o în interiorul mașinii cu familia ei decedată lângă ea.”

Orașul Gaza a fost devastat de luptele dintre Israel și Hamas de când a izbucnit războiul în urmă cu patru luni, iar familia lui Hind spera să caute adăpost în altă parte. Tragedia s-a desfășurat pe 29 ianuarie, când Hind și unchiul, mătușa și verii ei au încercat să fugă de forțele israeliene care se apropiau, iar mașina lor a fost atacată. Mama lui Hind și frații mai mari plecaseră pe jos.

PRCS a vorbit inițial cu verișoara de 15 ani a lui Hind, Layan Hamadeh, care le-a spus că părinții și frații ei au fost uciși, adăugând: „Trag în noi. Tancul este lângă mine.” Dar apelul a fost întrerupt de ceea ce păreau a fi focuri de armă.

PRCS a lansat o înregistrare audio a apelului și o parte din conversația telefonică ulterioară de trei ore a lui Hind cu dispecerii, în care ea a cerut ajutor, spunând: „Veniţi să mă luaţi. Veţi veni să mă luaţi?”

Dispeceratul, Rana al-Faqeh, a spus că Hind i-a spus că îi era frică de întuneric și a cerut ca cineva să vină să o salveze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Îmi e atât de frică, vă rog veniţi". O fetiţă de şase ani a implorat după ajutor timp de trei ore, dar a fost găsită moartă abia după 12 zile, în Gaza