Antena Meniu Search
x

Video Șapte angajați P&G, luați ostatici de un bărbat înarmat, în fabrica din Turcia. Au fost salvați după 9 ore, când agresorul era la toaletă

Momente de groază într-o fabrică din Turcia. Şapte angajaţi au fost ţinuţi captivi timp de nouă ore de un bărbat înarmat. Totul ar fi făcut parte dintr-un protest faţă de atacurile Israelului asupra Fâşiei Gaza, scrie presa locală. Pe Internet a apărut şi o poză cu suspectul în care purta o eşarfă palestiniană şi ceea ce părea a fi un dispozitiv exploziv. La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de poliţie şi circulaţia pe strada unde se află fabrica a fost închisă. Într-un final, bărbatul a fost reţinut, iar ostaticii au scăpat teferi. 

de Redactia Observator

la 02.02.2024, 09:02

Vezi și

Şapte muncitori ţinuţi ostatici la o fabrică Procter & Gamble (P&G) din afara oraşului Istanbul din Turcia au fost salvaţi după un chin de nouă ore, afirmă oficiali citaţi de BBC.

Ostaticii, eliberaţi când suspectul era la toaletă

Poliţia din Gebza a intervenit după ce suspectul, care aparent protesta faţă de războiul din Gaza, a mers la toaletă. Guvernatorul local Seddar Yavuz a afirmat că ostaticii nu au suferit răni.

Imaginile publicate online îl arată pe suspect, a cărui faţă este ascunsă de o eşarfă palestiniană, purtând ceea ce pare a fi o vestă cu expliozibil şi având o armă. El a fost reţinut fără a rănit după operaţiunea ”meticuloasă” de salvare, a adăugat Yavuz.

Pe acelaşi subiect

Scopul luării de ostatici din fabrică

Autorul a intrat în fabrică în jurul orei locale 15.00 (12.00 GMT), a relatat agenţia de presă DHA. Ostaticii au fost eliberaţi cu puţin timp înainte de miezul nopţii.

Oficialii afirmă că suspectul a vrut să atragă agenţia asupra situaţiei din Gaza, relatează news.ro. Un steag palestinian ar fi fost pictat la intrarea în clădire, cu un mesaj: ”uşile vor fi deschise pentru Gaza”. Poliţiştii au limitat accesul la fabrică şi echipe medicale au fost trimise la locul incidentului. Oficialii afirmă că o anchetă amplă asupra acestui incident este în desfăşurare.

Filmările de la locul incidentului arată rude ale unor ostatici adunate la un cordon al Poliţiei, la o oarecare distanţă de fabrică. İsmet Zihni, a cărui soţie lucrează la fabrică, a declarat pentru DHA că ea i-a trimis un mesaj spunând că a fost luată ostatică. Totuşi, a adăugat el, nu ştia ”dacă a fost ea sau altcineva”.

Rudele ostaticilor şi-au exprimat frustrarea privind lipsa informaţiilor din partea oficialilor turci sau a Poliţiei. ”Aşteptăm de şase ore fără ca vreun oficial să facă vreo declaraţie”, a declarat, anterior, pentru AFP, tatăl unui ostatic.

Reacţia companiei P&G

Într-un comunicat, P&G a afirmat că este uşurată că nimeni nu a fost rănit în timpul incidentului. ”Suntem recunoscători autorităţilor şi echipajelor de intervenţiei care au gestionat situaţia cu curaj şi profesionalism”, a adăugat compania. Aceasta a mai arătat că suspectul nu era un angajat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Șapte angajați P&G, luați ostatici de un bărbat înarmat, în fabrica din Turcia. Au fost salvați după 9 ore, când agresorul era la toaletă