Antena Meniu Search
x

Împuşcată de trei ori, înjunghiată şi lovită repetat în doar câteva secunde. Povestea DRAMATICĂ a deputatei britanice ucise cu bestialitate

Noi informaţii au fost date publicităţii în legătură cu moartea deputatei laburiste Jo Cox, care a fost omorâtă cu sânge rece de un bărbat în vârstă de 52 de ani.

Noi informaţii au fost date publicităţii în legătură cu moartea deputatei laburiste Jo Cox, care a fost omorâtă cu sânge rece de un bărbat în vârstă de 52 de ani.

Potrivit site-ului www.news.com.au, Jo Cox, mama a două fetiţe de cinci, respectiv trei ani, a fost împuşcată de două ori, iar după ce a căzut la pământ, atacatorul a sărit deasupra ei şi a înjunghiată şi lovit-o în mod repetat.

Şocant este că şi după toate astea, bărbatul, identificat ulterior ca fiind Tommy Mair, a împuşcat-o pe Jo Cox pentru a treia oară, în faţă, şi se pregătea să-şi încarce încă o data arma, care se pare că era o armă foarte veche.

În acel moment, un bărbat în vârstă de 77 de ani a sărit asupra lui Tommy Mair şi a reuşit să-l oprească.

Mair s-a luptat cu bărbatul de 77 de ani şi cu alte persoane care au încercat să intervină şi a reuşit să fugă în primă instanţă de la locul tragediei, fiind apoi prins de forţele de ordine sosite la faţa locului.

Cox este prima femeie membră a Parlamentului Britanic asasinată şi primul parlamentar ucis în ultimii 25 de ani. În 1990, Ian Grow a fost ultimul dintr-o serie de politicieni omorâţi de grupările teroriste nord-irlandeze.

Poliţia din West Yorkshire a refuzat deocamdată să discute posibilul motiv din spatele atacului, în pofida informaţiilor potrivit cărora Tommy Mair ar fi un simpatizant al mişcărilor de extremă-dreapta.

Potrivit unor martori, atacatorul ar fi strigat “Britain First” ("Marea Britanie pe primul plan") sau "Put Britain first” ("Pune Marea Britanie pe primul plan") înainte de atac.

“Nu pot spune exact ce a fost, dar cu siguranţă a strigat ‘Britain First’ – a strigat asta de cel puţin două ori”, a declarat proprietarul de cafenea Clarke Rothwell, care a fost martor la atac.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Despre ucigaş se ştie că s-a născut în Scoţia şi că avea probleme mintale. Oamenii care îl cunosc spun că era un singuratic.

Presa britanică scrie, vineri, că Thomas Mair avea o “lungă istorie cu naţionalismul alb”. 

“După arhivele obţinute de Southern Poverty Law Centre, Thomas Mair era un susţinător fervent al Alianţei Naţionale, care a fost timp de zeci de ani cea mai importantă organizaţie neonazistă din Statele Unite”, a dezvăluit pe site-ul său grupul de apărare a drepturilor.

Cotidianul The Telegraph susţine Mair era abonat la o revistă din Africa de Sud numită “S. A. Patriot”, care era publicată de o organizaţie care milita pentru Apartheid cunoscută sub numele de White Rhino Club.

Cox, absolventă a Universităţii Cambridge, a fost aleasă parlamentară de Batley and Spen în 2015. Ea a fost preşedinta Grupului Femeilor Laburiste şi a lucrat anterior pentru Salvaţi Copiii.

Atât politicienii care fac campanie pentru ieşirea Marii Britanii din UE, cât şi cei care pledează pentru rămânerea în blocul comunitar şi-au suspendat joi campania.

Cox era căsătorită cu managerul de campanie Brendan Cox şi avea două fiice. Ea îşi împărţea timpul între locuinţa sa din circumscripţia electorală pe care o reprezenta în Parlament şi locuinţa amenajată pe o barcă de pe râul Tamisa.

După decesul soţiei sale, Cox a publicat pe Twitter o poză cu soţia sa pe malul Tamisei, la Londra.

Într-un comunicat, el a declarat: “Jo nu ar avea regrete în legătură cu viaţa sa, a trăit în fiecare zi la maxim. Jo credea într-o lume mai bună şi a luptat în fiecare zi a vieţii sale cu o energie şi o poftă de viaţă care i-ar epuiza pe majoritatea”. El a promis că va “lucra împotriva urii care a ucis-o pe soţia sa”.

“Astăzi (joi – n.r.) este începutul unui nou capitol în vieţile noastre. Mai dificil, mai dureros, mai puţin fericit, mai puţin plin de dragostre”, a adăugat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Împuşcată de trei ori, înjunghiată şi lovită repetat în doar câteva secunde. Povestea DRAMATICĂ a deputatei britanice ucise cu bestialitate