Antena Meniu Search
x

"În 6 secunde vă arătăm de ce suntem în stare". Kadîrov, aliatul lui Putin, e gata să atace Polonia

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, un aliat cheie al președintelui rus spune că este gata să atace Polonia, dacă primește ordin, potrivit Newsweek.com. Kadîrov a transmis Varșoviei „să-și ia armele înapoi”, referindu-se la ajutorul militar trimis în Ucraina.

de Redactia Observator

la 26.05.2022, 13:31

"În 6 secunde vă arătăm de ce suntem în stare". Kadîrov, aliatul lui Putin, e gata să atace Polonia
"În 6 secunde vă arătăm de ce suntem în stare". Kadîrov, aliatul lui Putin, e gata să atace Polonia - Profimedia Images

Într-o înregistrare video publicată pe Twitter de jurnalistul BBC Francis Scarr, Kadîrov a afirmat că “chestiunea din Ucraina este încheiată”, iar acum este cu ochii pe Polonia. 

“După Ucraina, dacă ni se dă ordinul, în 6 secunde le vom arăta de ce suntem în stare”, spune liderul cecen. 

De la începutul războiului, Polonia a trimis drone, lansatoare de rachetă antitanc de tip Javelin, puşti de asalt de tip Grot, muniţie, mortiere şi MANPADS (Man-portable air-défense systems, rachete sol-aer cu rază scurtă de acţiune).

Potrivit unor informaţii neconfirmate, Guvernul polonez a trimis și 40 de tancuri de tip T-72 şi vehicule blindate de luptă de infanterie de tip BMP-1.

Pe acelaşi subiect

Cine este Ramzan Kadîrov

Kadîrov, care cândva a luptat împotriva Moscovei, este acum un aliat-cheie al președintelui Vladimir Putin și este considerat unul dintre cei mai de temut oameni din Rusia. Kadîrov a impus legea islamică - în propria sa interpretare - în regiunea cecenă și este renumit pentru abuzuri și nerespectarea drepturilor omului.

Ramzan Kadîrov controlează Cecenia, republică din sudul Federației Ruse, care cândva a dat mari bătăi de cap Moscovei din cauza ambițiilor de independență, ca pe propriul domeniu personal, potrivit Europa Liberă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "În 6 secunde vă arătăm de ce suntem în stare". Kadîrov, aliatul lui Putin, e gata să atace Polonia