Antena Meniu Search
x

Video În Africa de Sud, numărul infecțiilor cu Omicron creşte exponenţial. În UE, vaccinarea ar putea deveni obligatorie

Vaccinarea ar putea deveni obligatorie, în scurt timp, în Uniunea Europeană. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune că este pasul firesc pe care trebuie să-l facem, în contextul alertei mondiale provocate de noua variantă Omicron. Omicron este deja prezentă în mai multe ţări europene, dar şi în Statele Unite. 

de Redactia Observator

la 02.12.2021, 08:34

Vezi și
  • Vaccinarea obligatorie, discutată în Uniunea Europeană
  • Ursula Von der Leyen: Cum putem să încurajăm şi, eventual, să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană? Acest subiect trebuie discutat. 

Politica de sănătate publică este decisă de guvernele statelor membre şi nu de Comisia Europeană. Dar în Austria s-a anunţat, deja, că vaccinarea va deveni obligatorie de la 1 februarie. Iar Germania ar putea urma exemplul. Bundestagul va dezbate, până la sfârşitul anului, o lege pentru impunerea vaccinării iar viitorul cancelar, Olaf Scholz, afirmă că va vota în favoarea ei. Germania a înregistrat în aceste zile cel mai mare număr zilnic de decese din ultimele luni. Şi este una din cele 24 de ţări ale lumii în care a fost identificată varianta Omicron. Aceasta a ajuns şi în Statele Unite, unde a fost detectată la o persoană revenită din Africa de Sud. 

  • Dr. Grant Colfax: Acea persoană fusese vaccinată cu schema completă Moderna, dar fără a treia doză. Prezintă simptome uşoare şi, din fericire, starea sa se ameliorează. 

În Africa de Sud, Omicron este deja dominantă

Pe acelaşi subiect

Zecile de mutaţii ale noii variante o fac mai uşor de transmis. Dar, oarecum mai încurajator, primul american infectat nu pare să fi contaminat alte persoane. 

  • Anthony Fauci: Chiar dacă nu avem încă prea multe date, sunt toate motivele să credem că acea creştere (a imunităţii) dată de a treia doză de vaccin va ajuta, cel puţin, la prevenirea formelor grave ale bolii chiar şi la o variantă ca Omicron

În Africa de Sud, Omicron este deja dominantă, iar numărul infectărilor creşte exponenţial. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că apariţia unei asemenea variante era previzibilă, mai ales acolo unde mulţi oameni nu au încă acces la vaccinuri. 

  • Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS: Ne confruntăm cu un amestec toxic: acoperire vaccinală scăzută şi testare foarte scăzută, o "reţetă" pentru apariţia şi amplificarea unor asemenea variante. 

Trei din românii repatriaţi din Africa de Sud, testaţi pozitiv pentru Covid-19

Trei din românii repatriaţi din Africa de Sud după suspendarea curselor aeriene regulate au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19. Analizele sunt în curs pentru a se afla dacă şi ei s-au infectat cu Omicron. Pe lângă apelurile la vaccinare, guvernele lumii adoptă, în grabă, şi noi restricţii în privinţa călătoriilor internaţionale. Comisia Europeană cheamă statele membre să-şi reevalueze zilnic restricţiile şi controalele asupra călătoriilor. Din păcate, ar putea fi deja prea târziu. Un medic israelian, testat pozitiv pentru Omicron, consideră că s-a infectat la Londra, la o conferinţă internaţională cu peste 1200 de participanţi. Aceasta ar însemna că noua variantă circula deja în Marea Britanie înainte să fi fost identificată în Africa de Sud. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » În Africa de Sud, numărul infecțiilor cu Omicron creşte exponenţial. În UE, vaccinarea ar putea deveni obligatorie