Antena Meniu Search
x
LIVE

În Singapore, accidentele suferite de pisici au devenit o problemă (Video)

Pisicile adoră provocările. Este un fapt care poate fi confirmat de orice iubitor de animale. Însă de multe ori curiozitatea le poate costa viaţa. În Singapore, spre exemplu, accidentele suferite de feline au devenit o reală problemă.

De Redactia Observator la 04.10.2019, 17:03
Vezi și

Pisicile adoră provocările. Este un fapt care poate fi confirmat de orice iubitor de animale. Însă de multe ori curiozitatea le poate costa viaţa. În Singapore, spre exemplu, accidentele suferite de feline au devenit o reală problemă.

Potrivit unui ONG, în medie cinci pisici pe săptămână cad de la înălţime. Din acest motiv, stăpânii au început să îşi securizeze geamurile şi uşile.

Spiritul de aventurier le poate costa scump pe pisici. Mai ales atunci când se supun unor riscuri periculoase. În Singapore sute de pisici au murit în ultimii ani după ce au căzut de la înălţime.

Iar cele care au supravieţuit au suferit răni grave. Potrivit unui ONG, în medie cinci pisici pe săptămână cad de la balcon sau de la geam în statul asiatic.

Jaipal Singh Gill, directorul unui ONG: Este o problemă foarte mare aici, în Singapore, având în vedere că mai mult de 80% dintre locuitori locuiesc în blocuri înalte. În calitate de stăpâni, este responsabilitatea noastră să avem grijă de siguranţa animalelor noastre.

Oamenii au început, prin urmare, să ia tot felul de măsuri. Şi-au securizat gemurile cu plasă. La fel şi uşile de la balcon. Cu scopul de a preveni astfel de incidente pe viitor două tinere din Singrapore au deschis o firmă de mobilă pentru animale.

Practic, pun la dispoziţia stăpânilor tot felul de rafturi sau poduri pentru pisici. În acest fel felinele se pot urca, în siguranţă, la înălţime.

Helene Papillon, co-fondatorul companiei "The Cat People": Este înduioşător să vezi oameni care sunt preocupaţi de siguranţa pisicilor.

Mobila pentru pisici este acum la mare modă în Singapore. Anumiţi stăpâni sunt dispuşi să cheltuiască şi mii de dolari pentru a asigura protecţia felinelor sale.

Mariko Sugiyama, stăpână: Până acum am cheluit 16.000 de dolari pentru pisicile noastre. Ne-am mutat acum patru luni, iar în fiecare lună am creat o construcţie pentru pisici.

Mobila nu este însă doar pe placul stăpânilor, ci şi pe placul pisicilor care adoră să se caţere şi să stea la înălţime.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » În Singapore, accidentele suferite de pisici au devenit o problemă (Video)