Antena Meniu Search
x

Câţi soldați, tancuri, blindate, avioane și elicoptere a pierdut Rusia într-o lună de război. Oficial NATO: Ruşii au pierdut 40.000 de soldaţi

NATO a publicat o nouă estimare conform căreia până la 40.000 de soldați ruși au fost răniți, capturați sau uciși în prima lună a războiului Rusiei împotriva Ucrainei. În acelaşi timp, Armata Ucrainei susține că într-o lună întreagă de război ar fi reușit să producă pagube considerabile forțelor rusești.

de Redactia Observator

la 24.03.2022, 12:12

Pierderile armatei ruse
Pierderile armatei ruse - Shutterstock

Un oficial anonim al NATO a acordat interviuri mai multor publicaţii străine, inclusiv NBC și AP, confirmând statisticile. Oficialul a spus că, potrivit celei mai recente evaluări de informații a NATO, între 7.000 și 15.000 de soldați ruși au murit în conflict, scrie Insider.

Estimarea NATO este asemănătoare cu cea publicată de serviciile de informații americane, care a estimat numărul de morți din Rusia la aproximativ 7.000 de persoane . Un înalt oficial american a declarat reporterilor, în cadrul unei conferințe telefonice la care a participat, că este dificil să se facă numărătoarea victimelor, deoarece SUA nu au oameni la sol pe teritoriul ucrainean. 

„Nu voi caracteriza care sunt intervalele pe care le analizăm, pentru că sunt doar foarte largi și continuăm să avem încredere scăzută în acele estimări, deoarece nu suntem pe teren și nu putem vedea ce se întâmplă cu adevărat în fiecare zi”, a spus oficialul, care a refuzat să fie numit. 

Estimarea NATO vine în aceeași săptămână în care tabloidul pro-Kremlin Komsomolskaya Pravda a raportat că aproape 10.000 de soldați ruși au fost uciși în conflict. A citat cifre de la Ministerul rus al Apărării care spun că 9.861 de soldați ruși au murit și 16.153 de soldați au fost răniți. Povestea a fost ulterior dezminţită.

Pe acelaşi subiect

Pierderile armatei ruse în prima lună de război

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie , într-un asalt neprovocat care a fost cea mai mare ofensivă militară din Europa de la al Doilea Război Mondial. Cu toate acestea, ultima lună a cunoscut o rezistență puternică din partea Ucrainei, cu rapoarte despre tancuri rusești distruse și trupe rusești suferind de degerături din cauza echipamentului inadecvat. Ucraina mai spune că a ucis cel puțin cinci generali ruși. Diplomații speculează că comunicațiile slabe i-au lăsat expuși pe comandanții și ofițerii militari de rang înalt . 

Potrivit armatei ucrainene, militarii ucraineni și forțele civile ar fi reușit să distrugă, din 24 februarie, de când Vladimir Putin a declanșat războiul din Ucraina, și până joi, inclusiv:

  • 530 tancuri
  • 1.597 de vehicule blindate
  • 280 de sisteme de artilerie
  • 82 de lansatoare multiple de rachete
  • 47 de mijloace de apărare aeriană
  • 108 avioane
  • 124 elicoptere
  • 1008 vehicule
  • 4 nave / bărci (n.r. plus încă 1 - o mare navă de desant scufundată joi dimineața)
  • 50 drone

    Cifrele prezentate de Ucraina nu pot fi verificate independent, în condițiile date, și trebuie privite cu un grad de scepticism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Câţi soldați, tancuri, blindate, avioane și elicoptere a pierdut Rusia într-o lună de război. Oficial NATO: Ruşii au pierdut 40.000 de soldaţi