Antena Meniu Search
x

Încă 13 ostatici israelieni şi 4 thailandezi au scăpat din mâinile Hamas. Şi Israelul a eliberat 39 de deţinuţi palestinieni

Alţi 13 ostatici au fost eliberaţi din mâinile militanţilor Hamas după 50 de zile de teroare. Mai mult, alţi patru cetăţeni thailandezi se vor întoarce acum la familiile lor. Eliberarea celor 17 persoane a fost amânată câteva ore pentru că Israelul nu şi-ar fi îndeplinit anumite obligaţii din armistiţiu. Oficialii ar fi primit deja o listă cu numele ostaticilor care urmează să îşi recapete libertatea astăzi, spune presa israeliană. 

de Redactia Observator

la 26.11.2023, 08:20

Vezi și

Cu aproape o oră înainte de miezul nopţii, alţi 13 ostatici israelieni şi-au recăpătat liibertatea. Pentru prima dată în cele 50 de zile de teroare, au avut un motiv de bucurie - acela că îşi vor vedea din nou familiile. De libertate se bucură şi patru cetăţeni de origine thailandeză. Militanţii Hamas i-au predat pe cei 17 voluntarilor de la Crucea Roşie.

Ajunşi în Israel, ostaticii au fost supuşi unui scurt control medical şi au fost trimişi la trei mari spitale din ţară, unde îi aşteptau rudele. După săptămâni întregi de chin, Tom şi-a putut strânge din nou în braţe fiica de 9 ani, răpită de Hamas în timp ce dormea la o prietenă.

Eliberaţi au fost şi Noam şi Alma Or, în vârstă de 17, respectiv 13 ani. Fraţii au rămas fără mamă în urma atacului condus de Hamas asupra kibbutzului Be'eri, iar tatăl lor este în continuare captiv. Maya Regev respiră din nou aerul libertăţii după ce a fost răpită de la festivalul de muzică din Re'im unde 260 de tineri şi-au pierdut viaţa. Fiecare dintre cei eliberaţi se vor întâlni zilele acestea şi cu armata israeliană.

Israelul a eliberat 39 de deţinuţi palestinieni

Pe acelaşi subiect

Daniel Hagari, purtător de cuvânt IDF: Unii dintre ei îşi aduc aminte, alţii nu. Vom afla de la fiecare ce îşi amintesc, ce au văzut, ce au aflat şi vom investiga şi studia, dar nu vă pot spune momentan ce ştim.

Israelul a eliberat, la rândul său, alţi 39 de deţinuţi palestinieni, printre care şi şase femei, care au ajuns în Cisiordania.

Eliberarea de ieri a venit însă mai târziu decât trebuia. Motivul a fost dat de faptul că israelienii nu şi-au îndeplinit obligaţia de a permite ca mai multe camioane cu ajutoare să ajungă în Nordul Fâşiei, susţine Hamas.

Osama Hamdan, oficial senior Hamas: Asta reprezintă un risc pentru înţelegere şi am informat mediatorii de aceste încălcări pentru ca ei să-şi asume responsabilitatea. Confirmăm angajamentul nostru de a implementa şi de a asigura succesul acestui acord, facilitat de medierea Qatarului şi Egiptului, atât timp cât şi inamicul respectă implementarea lui.

În tot acest timp, protestele au continuat în mai multe oraşe din lume. La tel Aviv, 100.000 de israelieni au ieşit în stradă pentru a cere eliberarea tuturor ostaticilor din enclavă. Cu pozele celor răpiţi, pancarte şi steaguri ale ţării, eu au intonat şi imnul naţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Încă 13 ostatici israelieni şi 4 thailandezi au scăpat din mâinile Hamas. Şi Israelul a eliberat 39 de deţinuţi palestinieni