Antena Meniu Search
x

Încă o tornadă a măturat statul Missouri. Cinci oameni și-au pierdut viața, după ce prăpădul s-a năpustit asupra lor, în toiul nopţii

Cinci oameni au murit în tornada devastatoare care a lovit miercuri sud-estul statului american Missouri, potrivit autorităţilor din acest stat din centrul SUA, relatează Reuters şi AFP, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 06.04.2023, 07:56

"Sunt cinci decese confirmate", a declarat sergentul Clark Parrott, purtător de cuvânt al poliţiei rutiere din Missouri, într-un mesaj pentru AFP.

Mai multe sate din comitatul Bollinger "au fost lovite de ceea ce pare a fi o tornadă semnificativă în această dimineaţă", a declarat şeriful comitatului, Casey Graham, confirmând, de asemenea, cele cinci decese. Tornada a avut loc în toiul nopţii, la ora locală 03.30.

Imagini de la postul local de televiziune Fox 2 au arătat copaci smulşi din rădăcini, linii electrice rupte şi case dărâmate de vânt în satul Glenallen.

Cel puţin 32 de oameni au murit în timpul tornadelorcare au lovit mai multe state la sfârşitul săptămânii

Pe acelaşi subiect

Operaţiunile de căutare şi asistenţă sunt încă în curs de desfăşurare. Tornadele, fenomene extreme impresionante şi greu de prevăzut, sunt frecvente în SUA, în special în regiunile centrale şi sudice, dar anul acesta au avut o forţă deosebită şi au provocat distrugeri masive.

Tornadele şi furtunile violente care au măturat mai multe state americane la sfârşitul săptămânii trecute s-au soldat cu cel puţin 32 de morţi. Statul Tennessee a fost deosebit de afectat, cu 15 decese legate de vremea severă, a anunţat duminică agenţia de gestionare a situaţiilor de urgenţă a statului.

Cu o săptămână mai devreme, o tornadă a măturat Mississippi, omorând 26 de persoane şi provocând pagube materiale de amploare. Preşedintele Biden s-a deplasat personal la faţa locului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Încă o tornadă a măturat statul Missouri. Cinci oameni și-au pierdut viața, după ce prăpădul s-a năpustit asupra lor, în toiul nopţii