Antena Meniu Search
x

Video Incendiu devastator în Bangladesh: 12.000 de oameni au rămas fără adăpost, după un incendiu la o tabără de refugiaţi

Incendiu de proporţii la o tabără de refugiaţi din sud-estul Bangladesh-ului. Aproximativ 12 mii de oameni au rămas sub cerul liber, după ce flăcările puternice s-au răspândit rapid.

de Redactia Observator

la 06.03.2023, 08:17

Vezi și

Incendiul a izbucnit duminică după-amiază, în tabăra Kutupalong, una dintre cele mai maari tabere de refugiaţi din lume. Focul a distruus rapid adăposturile din bambus, a declarat Mijanur Rahman, comisar pentru refugiaţi în Bangladesh.

“Au ars aproximativ 2.000 de adăposturi, ceea ce înseamnă că 12.000 de persoane din Myanmar”, a precizat Rahman.

Două mii de adăposturi au fost distruse, 35 de moschei, dar şi 21 de centre de învăţare. Autorităţile au anunţat că au fost afectate şi serviciile de bază, precum centrele de apă. Din fericire, nu au fost raportate victime. A durat trei ore până când focul a ajuns să fie ţinut sub control, potrivit News. Autorităţile au ordonat o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care a izbucnit focul.

Incendiile sunt frecvente în taberele în care aproape un milion de refugiaţi rohingya trăiesc în condiţii precare. Tabăra de refugiaţi, despre care se spune că ar fi cea mai mare din lume, găzduieşte oameni care au plecat din Myanmar în urma represiunii militare împotriva unei minorităţi de mulsumani, în 2017.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Incendiu devastator în Bangladesh: 12.000 de oameni au rămas fără adăpost, după un incendiu la o tabără de refugiaţi