Antena Meniu Search
x

Curs valutar

INCENDIU la un spital psihiatric din Rusia: Cel puţin 23 de persoane au murit şi 23 au fost rănite

Un incendiu izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un spital psihiatric din Rusia, s-a soldat cu 23 de morţi şi 23 de persoane rănite, informează CNN.

de Redactia Observator

la 13.12.2015 , 10:41

Un incendiu izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un spital psihiatric din regiunea Voronej, din sud-vestul Rusiei, s-a soldat cu 23 de morţi şi 23 de persoane rănite, informează CNN. Clădirea a ars ca o torță,  pompierii reușind să stingă flăcările abia după trei ore, relatează agențiile de presă TASS și RIA Novosti.

Angajaţii spitalului au declarat, pentru presa locală, că în spital se aflau aproximativ 140 de pacienţi, dintre care 50 erau legaţi de pat.

Articolul continuă după reclamă

Conform The Guardian, spitalul este situat în satul Alferovka, un sat locuit de numai 700 de oameni. Potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, focul a fost stins, iar la faţa locului se află echipajele de intervenţie care caută supravieţuitori. Autorităţile au început o anchetă în acest caz. Astfel, o comisie guvernamentală condusă de Leonid Beliaev (ministrul adjunct pentru situații de urgență) s-a deplasat la locul incidentului. Autoritățile cred că tragedia a fost cauzată de o defecțiune a cablurilor electrice (un scurtcircuit), ipoteza urmând a fi validată de secialiști până la finalul anchetei.

"19 trupuri au fost găsite la locul incendiului, alte două persoane s-au stins din viață în spital, iar două sunt în continuare căutate", a indicat un responsabil al Ministerului rus pentru Situații de Urgență.

Focul s-a răspândit cu rapiditate, extinzându-se pe o suprafață de 700 metri pătrați. Un întreg corp al clădirii a ars în întregime.

În total, 140 de persoane cu disabilități psihice erau spitalizate, între care 50 de persoane care nu se puteau deplasa în mod independent, potrivit unui angajat al acestui spital, potrivit agerpres.ro. CNN informează că pacienții care nu au fost răniți au fost transferați de urgență la un alt spital din apropiere, unitate care nu a fost afectată de flăcări.

Alte 23 de persoane au fost rănite, șapte dintre acestea aflându-se în prezent la terapie intensivă.

TRAGEDIE TRASĂ LA INDIGO

Pe 26 aprilie 2013, un incendiu foarte puternic a izbucnit într-un spital de psihiatrie de lângă Moscova, fiind omorâte 38 de persoane, dintre care 36 de pacienţi şi doi doctori.

Pe 13 septembrie în acelaşi an, un alt incendiu a mistuit tot un spital de psihiatrie, în care 37 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri externe » INCENDIU la un spital psihiatric din Rusia: Cel puţin 23 de persoane au murit şi 23 au fost rănite