Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Incendiu puternic în centrul Londrei. Acoperişul clădirii Somerset House, veche de sute de ani, a fost cuprins de flăcări

Un incendiu puternic a izbucnit în centrul Londrei, la Somerset House, o clădire veche de peste 300 de ani. Zeci de pompieri au fost dislocaţi pentru lichidarea flăcărilor, a anunţat Brigada de Pompieri din Londra, potrivit CNN.

de Redactia Observator

la 18.08.2024 , 07:44

15 autospeciale şi aproape 100 de pompieri au fost mobilizaţi sâmbătă, în centrul Londrei, pentru lichidarea flăcărilor, a anunțat Brigada de Pompieri. Incendiul a fost localizat la acoperişul clădirii, iar echipajele de salvatori au avut nevoie de două scări de 32 de metri pentru a ajunge în locul cuprins de văpăi. Cauza incendiului nu este încă cunoscută, se precizează în comunicat, iar Somerset House a fost închisă pentru public în timpul misiunii. 

Somerset House a fost construită în anii 1500, apoi a fost demolată și reconstruită în anii 1700.  În 1604, Tratatul de la Londra a fost semnat în interiorul clădirii, punând capăt războiului anglo-spaniol de 19 ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vezi și

Clădirea a fost cândva palat regal şi acum este un centru cultural. Este, de asemenea, locul unde se află Galeria Courtauld, care include în colecția sa lucrări de Manet, Van Gogh și Monet. King's College London are facultatea de drept în aripa de est a complexului.

Sâmbătă s-a anunțat că în curtea interioară a clădirii urma să se desfășoare o competiție de dans. „Tot personalul și publicul sunt în siguranță, iar situl este închis,” au declarat reprezentanţii centrului cultural. „Brigada de Pompieri din Londra a ajuns rapid și colaborăm cu ei pentru a controla răspândirea incendiului,” au adăugat aceştia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Incendiu puternic în centrul Londrei. Acoperişul clădirii Somerset House, veche de sute de ani, a fost cuprins de flăcări