Antena Meniu Search
x

Incendiul ucigaș din Grecia, provocat de neglijența unui localnic

Tragedia de proporţii din Grecia ar fi fost provocată de neglijenţă. Este principala pistă în ancheta autorităţilor de la Atena. Principalul focar ar fi fost aprins de un localnic, care a dat foc vreascurilor.

Vezi și

Tragedia de proporţii din Grecia ar fi fost provocată de neglijenţă. Este principala pistă în ancheta autorităţilor de la Atena. Principalul focar ar fi fost aprins de un localnic, care a dat foc vreascurilor. Autorităţile au identificat vinovatul, dar nu au dat publicităţii identitatea lui. Rămâne totuşi şi ipoteza unui foc pus intenţionat. În Grecia, bilanţul tragic a ajuns la 88 de morţi.

Neglijenţa e cauza incendiului care a mistuit coasta Mării Egee.

Investigatorii au găsit indicii că totul a pornit din zona Daou Pendeli. Un rezident ar fi aprins lemne şi crengi. Autorităţile au şi stabilit identitatea persoanei, care ar fi încercat să acopere focul cu pietre şi să-l stingă cu apă.

În zadar, însă. Flăcările au început să înainteze cu o viteză nimicitoare, purtate de vântul care bătea cu peste 80 de km la oră. George este printre ultimii supravieţuitori din Mati, care au reuşit să se salveze din calea flăcărilor care au mistuit totul în cale.

”Vântul a bătut cu atâta putere, încât totul s-a întâmplat între 45 de minute şi o oră. Ardea totul”, spune tânărul.

Oamenii spun că forţele de intervenţie au ajuns prea târziu. În plus, în loc să facă loc maşinilor pe autostradă, pentru a evacua zona, oamenii s-au blocat în Mati, ca într-o capcană.

”Evacuarea ar fi trebuit să fie făcută în zona Kokkino Limanaki din Rafina, Mati, în întregime. După părerea mea, cred că aceasta a fost prima şi cea mai importantă greşeală, care a contribuit la producerea acestui dezastru”, spune primarul din Penteli, Dimitris Stergiou-Kapsalis.

Investigaţia a mai scos la iveală că alte două focare ar fi fost iscate de o mână criminală. Aproape 13 mii de hectare de teren au ars. Pagubele sunt imposibil de estimat, în acest moment, pentru că mulţi dintre cei trei mii de locuitori din Mati, nu aveau asigurate casele.

Ministrul grec al Apărării a dat vina şi pe proprietarii din zonă, pentru că şi-au ridicat casele de vacanţă în mod ilegal, în zone împădurite, blocând căile de evacuare. Iar în timp ce oficialii îşi aruncă acuzaţii, salvatorii continuă căutările.

Trupurile celor două gemene de 9 ani, căutate cu disperare de tatăl lor, au fost găsite împreună cu cele ale bunicilor.

Cele patru trupuri carbonizate erau îmbrăţişate, iar decesul a fost confirmat în urma testelor ADN. Bilanţul a ajuns la 88 de morţi. Zeci de oameni sunt încă de negăsit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Incendiul ucigaș din Grecia, provocat de neglijența unui localnic