Antena Meniu Search
x

Video Începe procesul de impeachment al lui Donald Trump. Actul de inculpare pentru incitare la insurecţie va fi trimis către Senatul SUA

Domnul Trump a fost primul președinte care a fost acuzat de două ori și va fi primul care se va confrunta cu un proces după încheierea mandatului.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 22.01.2021, 19:09

Procesul de incitare la insurecţie al lui Donald Trump începe săptămâna viitoare - Capital Pictures via Hepta

Procesul de impeachment al fostului președinte Donald Trump va fi declanșat săptămâna viitoare, iar articolele de acuzare sunt trimise Senatului SUA de către președintele Camerei, Nancy Pelosi.

Asta înseamnă că Senatul, camera superioară a procesului legislativ din SUA, poate iniția proceduri oficiale împotriva lui Donald Trump, pentru o acuzație de insurecție, în cazul atacului de la Capitoliul SUA, la începutul lunii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dacă va fi găsit vinovat de Senat, care acum este controlat de democrați, fostul preşedinte american Donald Trump nu va mai putea candida niciodată la o funcție politică și ar putea pierde accesul la alte beneficii, cum ar fi  pensia și indemnizația de călătorie.

Liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell, a spus anterior că procesul ar trebui dat înapoi cu câteva săptămâni, pentru a permite fostului președinte să-și pregătească apărarea.

McConnell: "Republicanii din Senat sunt puternic uniți în spatele principiului conform căruia instituția Senatului, biroul președinției și însuși fostul președinte Trump merită un proces deplin și echitabil, care să îi respecte drepturile și seriozitatea faptică, legală și constituțională"

Chuck Schumer, liderul majorităţii democrate în Camera Superioară a Congresului american susţine şi el un proces echitabil.

Schumer: "Camera (Reprezentanţilor) va trimite articolul inculpării Senatului. Senatul va organiza un proces împotriva lui Donad Trump. Va fi un proces complet. Va fi un proces corect"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Începe procesul de impeachment al lui Donald Trump. Actul de inculpare pentru incitare la insurecţie va fi trimis către Senatul SUA