Antena Meniu Search
x

Incident de securitate la Capitoliu: un angajat s-a plimbat pe holuri, mai multe minute, cu un pistol în rucsac

Un angajat s-a plimbat joi, timp de mai multe minute, prin incinta Congresului american cu un pistol în rucsac, nestingherit, după care a fost arestat, a anunţat Poliţia Capitoliului, care a deschis o anchetă, relatează AFP, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 09.12.2021, 18:20

Incident de securitate la Capitoliu: un angajat s-a plimbat pe holuri, mai multe minute, cu un pistol în rucsac
- Profimedia

Autorităţile "au reperat un pistol pe scanerul cu raze X" joi, către ora locală 7.40 (14.40, ora României), se arată într-un comunicat. Propritarul armei "a fost localizat patru minute mai târziu şi a fost arestat", mai precizează autorităţile americane. Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, care lucrează la Capitoliu, a declarat poliţiei că şi-a uitat arma în rucsac.

Orice persoană care intră în incinta Congresului trece printr-o poartă de securitate dotată cu un scaner cu raze X. O anchetă a fost deschisă în vederea clarificării acestei breşe de securitate şi pentru a se înţelege de ce bărbatul nu a fost arestat la trecerea prin poartă.

Incidentul, petrecut cu doar câteva ore înainte de venirea lui Joe Biden

Poliţia Capitoliului este în alertă după atacul de la 6 ianuarie, când mii de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt sediul Congresului american pentru a încerca să-i împiedice pe aleşi să certifice victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

Incidentul de astăzi, 9 decembrie, a avut loc cu doar câteva ore înainte ca Joe Biden să se ducă la Capitoliu, la o ceremonie de omagiere a defunctului senator Bob Dole, al cărui trup urmează să fie depus în Rotonda sediului Parlamentului american.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Incident de securitate la Capitoliu: un angajat s-a plimbat pe holuri, mai multe minute, cu un pistol în rucsac