Antena Meniu Search
x

"Incompetenţa militară a Rusiei este fără precedent în istoria modernă", susține un fost amiral american

Fostul comandant suprem aliat al NATO pentru Europa susține că „incompetența uimitoare” a armatei ruse în Ucraina a dus la pierderea unor generali și ofițeri de vârf, fără precedent în istoria modernă.

de Redactia Observator

la 04.05.2022, 13:20

"Incompetenţa militară a Rusiei este fără precedent în istoria modernă", susine un fost amiral american
"Incompetenţa militară a Rusiei este fără precedent în istoria modernă", susine un fost amiral american - Profimedia Images

„În istoria modernă nu există nicio situație comparabilă în ceea ce privește moartea generalilor. Acum, în partea rusă, într-o perioadă de două luni, am văzut cel puțin 12, dacă nu mai mulți, generali ruși uciși”, a declarat James Stavridis, potrivit unui interviu dat postului de radio 77 WABC.

Pentru comparație, Stavridis a citat rapoarte americane privind conflictele din Afganistan și Irak, menționând că niciun general american nu a murit în luptele din acele zone. 

„Nu e vorba doar de generalii ucişi”. Fostul comandant a remarcat şi „incapacitatea armatei ruse de a organiza logistica, planul de luptă prost și pierderea crucișătorului Moskva fără luptă. A fost o slabă performanţă a ruşilor până acum”, a subliniat oficialul american.

Putin, vinovat de crime de război în Ucraina

Pe lângă faptul că l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin de „incompetență” militară, fostul comandant consideră că liderul de la Kremlin este vinovat de crime de război în Ucraina, începând cu „invazia ilegală a unui stat vecin și a unei democrații” și incluzând „masacrul” civililor, distrugerea orașelor și „folosind violul ca armă de război”.

„Vladimir Putin favorizează extinderea NATO prin atacul său nejustificat asupra unui stat vecin”, deoarece „mai multe națiuni se pot alătura Alianței ca urmare a acestui fapt, în special Suedia și Finlanda, care au armate moderne”, mai este de părere Stavridis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "Incompetenţa militară a Rusiei este fără precedent în istoria modernă", susține un fost amiral american