Antena Meniu Search
x

Incredibil! După cinci secole, corabia lui Cristofor Columb a fost găsită

Arheolgii americani cred că au dat lovitura! Aceştia susţin că au găsit "Santa Maria", nava lui Cristofor Columb

 Arheolgii americani cred că au dat lovitura! Aceştia susţin că au găsit "Santa Maria", nava lui Cristofor Columb

Conform "The Independent", epava ar fi fost găsită în zona de nord a insulei Haiti, iar aceasta ar putea fi cea mai importantă descoperire arheologică submarină. Cel care a coordonat echipa este Barry Clifford, care susţine că nava s-a scufundat în Marea Caraibilor.

Clifford a analizat cu atenţie jurnalul lui Cristofor Columb şi a tras concluzia că acolo trebuie să fie epava Santa Maria. Desigur, cercetătorii au ţinut cont şi de alte documente istorice care descriu naufragiul, dar şi de curenţii marini care au deplasat probabil epava, imediat după scufundare. Echipa caută corabia Santa Maria de 10 ani, folosind sonare, dar şi scafandri, restrângând astfel zona unde trebuie efectuate căutările.

Santa Maria a fost construită în Spania. În anul 1492, în dimineața de Crăciun, exploratorul Cristofor Columb a închiriat această corabie şi a pornit să caute un nou drum spre Asia, descoperind astfel continentul american. După 37 de zile, corabia s-a lovit de un recif în nordul insulei Haiti şi a fost abandonată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Incredibil! După cinci secole, corabia lui Cristofor Columb a fost găsită