Antena Meniu Search
x

Afectată de criza COVID fără precedent, India a fost lovită și de un cutremur cu magnitudinea 6 în statul Assam

Un cutremur de magntudinea 6, potrivit Institutului american de geofizică USGS, a avut loc miercuri în statul Assam, în nord-estul Indiei. Deocamdată nu s-au raportat victime, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 28.04.2021, 11:59

Un bărbat din statul Assam arată pagubele provocate de cutremurul care a avut loc miercuri
Un bărbat din statul Assam arată pagubele provocate de cutremurul care a avut loc miercuri - Profimedia Images
  • Un cutremur cu magnitudinea 6, urmat de mai multe replici, a avut loc în nord-estul Indiei.
  • Statul asiatic este lovit de o criză COVID fără precedent.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 29 de kilometri, la ora 2.21 GMT (5.21, ora României), potrivit USGS. Epicentrul cutremului a fost localizat la nord de Dhekiajuli, în nordul statului Assam, în apropiere de frontiera cu Bhutanul.

Locuitori din Guwahati, capitala statului Assam, situat la 150 kilometri sud de epicentru, au declarat că seismul a zgâlţâit clădiri şi a cauzat crăpături în pereţi. Ei evocă mai multe replici.

“Este cel mai puternic cutremur de care îmi amintesc. Nu am primit niciun apel de urgență, dar oamenii au ieșit alergând din locuințele lor”, a declarat un polițist local, potrivit Reuters.

Înspăimântați, oamenii au ieșit pe străzi, unii dintre ei plângându-se că seismul le-a avariat locuințele.  “Clădirea noastră are acoperișul avariat, iar în pereți au apărut crăpături. Din fericire, nimeni nu a fost rănit”, declarat locatarul blocului afectat. 

Pe acelaşi subiect

"Nu avem raportate victime, dar vedem imagini cu pagube mari", a declarat ministrul Sănătății Himanta Biswa Sarma pentru Reuters.

Anterior, Centrul Seismologic Mediteranean European (EMSC) stabilise magnitudinea cutremurului la 6,2.

India, îngenuncheată de coronavirus

Situaţia în India, unde pandemia a atins o gravitate fără precedent, este "mai mult decât sfîşietoare", a declarat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Ţara doboară record după record de infectări şi morţi după ce a fost lovită de un val agresiv de COVID-19 cu o nouă tulpină.

Cu spitalele în colaps şi o lipsă dramatică de oxigen şi de medicamente, ţara depinde acum de ajutorul venit din exterior. Uniunea Europeană, Statele Unite şi Marea Britanie au trimis echipamente, vaccinuri şi oxigen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Afectată de criza COVID fără precedent, India a fost lovită și de un cutremur cu magnitudinea 6 în statul Assam