Antena Meniu Search
x

India avertizează asupra noii mutații a variantei Delta. "Delta Plus", considerată și mai contagioasă, este deja prezentă în 10 țări

Varianta Delta devine o îngrijorare tot mai mare în ţări cu o rată de vaccinare foarte ridicată. După ce a triplat infectările în Marea Britanie în doar o lună, Anthony Fauci tratează noua tulpină ca o ameninţare şi pentru SUA şi cere adulţilor sub 30 de ani să se vaccineze în număr cât mai mare. O situaţie similară se înregisrează şi în Israel, unde un număr tot mai mare de copii şi tineri adulţi sunt infectaţi zilnic. India vine cu noi veşti proaste şi avertizează că se răspândeşte tot mai mult noua variantă, Delta Plus, considerată mai infecţioasă şi mai rezistentă la tratamente.

de Redactia Observator

la 23.06.2021, 13:11

"Delta Plus", considerată și mai contagioasă, este deja prezentă în 10 țări
"Delta Plus", considerată și mai contagioasă, este deja prezentă în 10 țări - Shutterstock

Anthony Fauci: Tulpina Delta este în acest moment cea mai mare ameninţare pentru Statele Unite, în tentativa noastră să învingem COVID-19. 

Aproape 7 din 10 adulţi din Statele Unite sunt vaccinaţi, însă pericolul este departe de a fi dispărut, spun experţii. Tulpina Delta, mai contagioasă şi rezistentă la tratamente i-a pus pe jar. 

Anthony Fauci: Vestea bună - vaccinurile noastre sunt eficiente împotriva tulpinii Delta. Concluzia - avem uneltele de care avem nevoie, aşa că hai să le folosim. 

Specialiştii estimează însă că pragul pe care şi l-a produs Joe Biden de 70% de adulţi vaccinaţi până în 4 iulie nu va fi atins din cauza numărului mic de persoane între 18 şi 26 de ani imunizate. 

Pe acelaşi subiect

Cazurile de Covid cresc din nou în Israel 

O situaţie similară se înregistrează şi în Israel, unde a fost raportat cel mai mare număr nou de cazuri, deşi 55% din populaţie a primit două doze de vaccin. Soluţiile propuse de autorităţi: teste PCR pe aeroport, purtarea măştii în spaţii închise şi vaccinarea copiilor şi adolescenţilor. 

Naftali Bennett, premier israelian: Le cerem în mod formal copiiilor şi tinerilor adulţi de peste 12 ani să se vaccineze cât mai curând posibil. 

În Marea Britanie, tulpina Delta a amânat relaxarea până la 19 iulie. 

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Uitaţi-vă la cifrele pentru varianta Delta. Din păcate sunt în continuare în creştere. Numărul de cazuri creşte cu 30% pe săptămână. 

Noua tulpină este dominantă şi în Portugalia, unde Lisabona intră în weekenduri în lockdown. 

Mariana Vieria da Silva, purtător de cuvânt cabinet premier: În weekenduri nu va mai fi posibil să intri sau să ieşi din Lisabona, măsura intră în vigoare în fiecare vineri după ora 3 pm. 

În vreme ce restul lumii se gândeşte cum să înfrunte pandemia de "Delta", în India se răspândeşte deja nouă tulpină "Delta Plus", considerată mai contagioasă. 

Om Shrivastava: Este îngrijorător pentru că nu ştim destule despre cum va acţiona de acum încolo. 

La nivel global sunt peste 200 de cazuri confirmate de tulpină Delta Plus în 10 ţări, printre care Marea Britanie, Portugalia, Elveţia sau Rusia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » India avertizează asupra noii mutații a variantei Delta. "Delta Plus", considerată și mai contagioasă, este deja prezentă în 10 țări