Antena Meniu Search
x

Inginerii italieni lucreaza la un generator electric subacvatic

Curentii acvatici vor putea fi transformati in curand in curent electric. Inginerii italieni lucreaza la un generator electric subacvatic. Aparatul foloseste doar puterea apei ca sa genereze curent si poate alimenta pana la 80 de case

Vezi și

Generator care transforma curentii acvatici pentru a produce energie electrica a intrat deja in faza de testare.Odata coborat sub apa, aparatul detecteaza automat adancimea optima, la care poate avea un randament bun, fara sa sufere avarii. "Nu va fi niciodata expus la incarcaturi prea mari. Acest lucru iti permite sa nu incarci foarte mult structura pentru a putea rezista la evenimentele extreme de la suprafata marii. Si astfel scad costurile masinariei si sporesc capacitatea ei", a explicat reprezentantul.

Tocmai pentru a putea face fata furtunilor, Generatorul este ancorat de fundul marii, cu doua brate metalice. "Au mai fost facute incercari prin intermediul masinariilor de la suprafata, care, insa, se confrunta cu o problema mare pentru ca trebuie sa reziste la furtunile puternice ce apar din cand in cand deasupra marii. Asadar problema principala a acestor abordari este ca trebuie sa garanteze ca structura va rezista, mai presus de orice altceva", a mai spus Michele Grassi.

Acest sistem poate alimenta cu energie electrica 80 de case. Si este ideal pentru zonele in care reteaua clasica de distributie a energiei electrice nu poate ajunge, cum ar fi asezarile de pe insule.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Inginerii italieni lucreaza la un generator electric subacvatic