Antena Meniu Search
x

Îngrijitoare româncă acuzată că a falsificat testamentul unui bătrân din Italia, ca să-i ia banii și 3 case

O îngrijitoare româncă e acuzată în Italia că a falsificat testamentul unui bătrân de care a avut grijă, pentru a-i lua cei peste 380 de mii de Euro din conturi și cele 3 case. Femeia a fost trimisă în fața justiției.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 01.12.2019, 18:01

Bătrân italian alături de îngrijitoare
O îngrijitoare româncă e acuzată că a falsificat testamentul unui italian, pentru a-i lua averea - today.it - Foto de arhivă

O îngrijitoare româncă e acuzată în Italia că a falsificat testamentul unui bătrân de care a avut grijă, pentru a-i lua cei peste 380 de mii de Euro din conturi și cele 3 case. Femeia a fost trimisă în fața justiției.

Procurorii italieni au finalizat acum ancheta în cazul româncei de 50 de ani, însă scandalul a pornit de mai multă vreme. Românca l-a îngrijit pe Bruno Magnante, un italian din Veroli, localitate din provincia Frosinone.

Testamentul-surpriză

Potrivit Il Messaggero, îngrijitoarea i-a câștigat încrederea pensionarului și ajunsese să se ocupe și să decidă totul în casă. Italianul de 60 de ani ajunsese astfel să conviețuiască alături de româncă, mai spune ziarul.

Anul trecut însă, starea lui Bruno Magnante s-a agravat și a murit într-un spital din Ciociaria, după ce a fost internat și la alte 3 clinici.

După decesul bărbatului, spre surpriza familiei acestuia, românca s-a prezentat la notar cu un document, susținând că e testamentul italianului, care i-ar fi lăsat astfel cei 389 de mii de Euro pe care îi avea în conturi, dar și cele 3 case pe care el le-a avut în proprietate.

Cum a falsificat documentul

Cele două surori ale pensionarului mort nu i-au dat crezare însă îngrijitoare. Li s-a părut suspect faptul că documentul era scris cu litere mari și au făcut plângere Procuraturii din Frosinone.

În urma rezultatelor expertizei grafologice, s-a stabilit că documentul este un fals. Potrivit frosinonetoday.it, doar semnătura italianului era veridică.

Practic, documentul inițial avea un alt text, scris de pensionar, dar, printr-o anume procedură, românca a reușit să îl șteargă, păstrând doar semnătura bărbatului. Ea a scris apoi cu litere mari textul prin care trecea pe numele ei averea decedatului, spune Il Matino.

Îngrijitoarea, trimisă în judecată

Procurorii italieni au pus-o astfel sub acuzare pe româncă pentru fals și înșelăciune și au anunțat trimiterea ei în judecată.

Îngrijitoarea urmează să fie adusă în fața justiției pe 4 februarie 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Îngrijitoare româncă acuzată că a falsificat testamentul unui bătrân din Italia, ca să-i ia banii și 3 case