Antena Meniu Search
x

Inspectorul de poliţie investigat în urma tragediei de Halloween de la Seul a fost găsit mort în casă, de familia sa

Un inspector de poliţie din Coreea de Sud care era investigat în legătură cu tragedia de Halloween din Seul, soldată cu decesul a 156 de persoane, a fost găsit mort în locuinţa sa, relatează CNN, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 12.11.2022, 10:37

Inspectorul a fost găsit fără viaţă de familia sa
Inspectorul de poliţie investigat în urma tragediei de Halloween de la Seul, găsit mort în casă, de familia sa - Profimedia

Inspectorul a fost găsit fără viaţă de familia sa în jurul orei 12:45 vineri, 11 noiembrie, potrivit poliţiei sud-coreene. Poliţia a anunţat că investighează circumstanţele. Vestea vine după ce anchetatorii au făcut o percheziţie în birourile secţiei de poliţie din districtul Yongsan, care supraveghează cartierul  Itaewon, unde a avut loc tragedia de Halloween.

În ceea ce a fost unul dintre cele mai grave dezastre ale ţării, 156 de oameni au murit  după ce zeci de mii de persoane costumate au umplut aleile înguste din cartierul Itaewon pentru a sărbători Halloween-ul pentru prima dată după trei ani fără restricţii legate de covid-19.

Martorii au spus că nu au existat măsuri de control în noaptea tragediei

Furia publică faţă de acest dezastru a crescut după apariţia informaţiei potrivit căreia, cu câteva ore înainte de tragedie, au existat apeluri la poliţie pentru a avertiza cu privire la problemele pe care le poate crea supraaglomerarea.

Autorităţile coreene au fost, de asemenea, criticate după ce martorii au spus că în Itaewon nu au existat măsuri de control al mulţimilor în noaptea tragediei, în ciuda faptului că poliţia a primit avertismente cu mult timp înainte. Săptămâna trecută, Poliţia Metropolitană din Seul a declarat că anchetatorii au percheziţionat opt ​​dintre birourile sale şi au confiscat documente referitoare la apelurile primite la linia telefonică de urgenţă 112.

Raidurile au fost efectuate de o unitate specială de anchetă creată de Agenţia Naţională de Poliţie (ANP) pentru a cerceta dezastrul.ANP a anunţat săptămâna trecută că l-a suspendat pe şeful secţiei de poliţie Yongsan, una dintre secţiile de poliţie cele mai apropiate de locul tragediei. Înregistrările oferite CNN de către ANP arată că poliţia a primit cel puţin 11 apeluri de la oameni din Itaewon îngrijoraţi de posibilitatea unei busculade cu patru ore înainte de producerea incidentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Inspectorul de poliţie investigat în urma tragediei de Halloween de la Seul a fost găsit mort în casă, de familia sa