Video Întâlnire Joe Biden - Rishi Sunak, la Casa Albă. Ce reprezintă "Declaraţia Atlantică" convenită de cei doi lideri
Preşedintele Joe Biden l-a primit ieri la Casa Albă pe premierul britanic Rishi Sunak. Întâlnirea dintre cei doi a început cu o gafă din partea preşedintelui Statelor Unite, care a stârnit râsul lui Sunak. După ce s-a corectat, oficialii au continuat discuţiile. Au stabilit întărirea relaţiilor şi a cooperării bilaterale, în principal în domeniile tehnologic, comercial şi economic. Un alt subiect dezbătut de cei doi a fost susţinerea pentru Ucraina, Biden mulţumindu-i lui Sunak pentru atitudinea sa vizavi de conflict.
- Asia Express continuă cu o nouă etapă Sâmbătă și Duminiă 20:00, Luni și Miercuri de la 20.30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Hezbollah a atacat Israelul cu peste 300 de proiectile în timpul sărbătorii de Yom Kippur, anunţă IDF. Bombardamente şi în trei oraşe din Liban: 15 morţi
Preşedintele SUA, Joseph Biden, a salutat, joi, "discuţiile importante" pe care le-a avut la Casa Albă cu premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, cu care a stabilit intensificarea relaţiilor şi a cooperării bilaterale, în principal în domeniile tehnologic şi comercial, transmite Mediafax.
"Am avut discuţii importante şi pozitive în sensul aprofundării relaţiilor economice bilaterale între Statele Unite şi Marea Britanie. Nu există nicio problemă de importanţă mondială asupra căreia naţiunile noastre să nu aibă roluri de conducere prin cooperare şi asupra căreia să nu avem obiectivul comun de îmbunătăţire a lucrurilor. Nu există nicio ţară mai apropiată de noi decât Marea Britanie", a declarat preşedintele Biden, conform cotidianului Financial Times şi postului de televiziune CNN.
"Am discutat şi despre susţinerea fermă pentru poporul Ucrainei şi i-am mulţumit premierului britanic pentru conducerea puternică de care a dat dovadă în acest conflict", a subliniat Biden.
"Am convenit asupra unei Declaraţii Atlantice, un nou parteneriat economic pentru o nouă eră", a declarat, la rândul său, premierul Rishi Sunak, precizând că Marea Britanie va rămâne o naţiune cu deschidere internaţională, în pofida retragerii din Uniunea Europeană.
- Reacție surprinzătoare a lui Donald Trump, după ce Joe Biden s-a prăvălit pe scenă la o ceremonie din Colorado
- Joe Biden s-a împiedicat și a căzut la o ceremonie organizată de Forțele Aeriene ale SUA, în Colorado
- Biden a obținut un compromis pentru ridicarea pragului datoriei federale. Acordul cu republicanii va fi votat...
Parteneriat strategic între Marea Britanie şi Statele Unite
Marea Britanie şi Statele Unite "construiesc un parteneriat extraordinar în materie de noi tehnologii", prin colaborări în domenii precum semiconductorii şi inteligenţa artificială, a subliniat Rishi Sunak.
Conform unor oficiali citaţi de agenţia Bloomberg, preşedintele Biden şi premierul Sunak au stabilit îmbunătăţirea colaborării în extragerea şi prelucrarea mineralelor rare.
Întrebat dacă un cetăţean britanic va fi numit secretar general al NATO după retragerea lui Jens Stoltenberg, Biden a răspuns: "Posibil, rămâne de văzut. Va trebui să avem consens în cadrul NATO pentru o astfel de hotărare". "Trebuie să fie un candidat foarte calificat, sunt multe discuţii între noi şi NATO pentru a avea un rezultat", a sublimiat Biden. Conform unor surse citate de presa britanică, actualul ministru britanic al Apărării, Ben Wallace, este propunerea Londrei pentru funcţia de secretar general al NATO.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰