Antena Meniu Search
x

Interdicţia în armată pentru persoanele transgender, impusă de Trump, ar putea fi ridicată în SUA

Casa Albă este așteaptă să ridice interdicția pentru persoanele transgender care vor să se înroleze. Președintele Joe Biden plănuieşte să abroge interdicția fostului președinte Donald Trump asupra persoanelor transgender care vor să intre în armată, potrivit unei surse citată de CNN.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 25.01.2021, 11:17

Persoanele transgender ar putea fi lăsate să servească în armata SUA - Profimedia Images / Imagini de arhivă

Persoanele transgender vor putea servi în armata SUA

Măsura impusă de Trump, care a fost descrisă de activiștii LGBTQ ca fiind crudă și irațională, a fost anunțată de fostul preşedinte american pentru prima dată în iulie 2017, pe Twitter.

Interdicția blochează în mod specific persoanele cărora le-a fost diagnosticată o afecțiune cunoscută sub numele de disforie de gen, să nu servească în armata SUA, cu excepții limitate, scrie CNN.

De asemenea, se specifică faptul că persoanele fără această afecțiune pot servi, dar numai dacă fac acest lucru în funcție de sexul care li s-a atribuit la naștere. 

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a declarat într-o declarație de săptămâna trecută că administrația va ridica interdicția printr-o acțiune executivă, în primele zile sau săptămâni ale președinției lui Biden.

Trump s-a opus vehement

În timp ce Trump susținea că persoanele transgender vor duce la "costuri medicale imense și perturbări", un studiu din 2016 comandat de Departamentul Apărării a concluzionat că lăsarea persoanelor transgender să servească în mod deschis ar avea un „impact minim” asupra disponibilității și sănătății costurile de îngrijire.

Decizia lui Trump a inversat o politică aprobată inițial de Departamentul Apărării sub fostul președinte Barack Obama, care era încă în curs de revizuire finală, care ar fi permis persoanelor transgender să servească în mod deschis în armată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Interdicţia în armată pentru persoanele transgender, impusă de Trump, ar putea fi ridicată în SUA