Antena Meniu Search
x

Video Inundaţii de proporţii în SUA: un mort, pagube de milioane de dolari şi mii de locuinţe fără electricitate. În New York a plouat într-o zi cât pentru toată vara

Vreme nebună în lume. În vreme ce temperaturile s-au apropiat de 50 de grade Celsius în Africa, în America parcă a venit potopul. Furtuni de proporţii, însoţite de ploi abundente, au făcut pagube de zeci de milioane de dolari în nord-estul Statelor Unite. Cel puţin un om a murit, mai mulţi sunt daţi dispăruţi, iar peste 13.000 de locuinţe au rămas fără electricitate.

de Redactia Observator

la 10.07.2023, 21:39

Vezi și

În statul New York, a plouat într-o singură zi cât pentru toată vara. În multe oraşe, americanii s-au trezit cu puhoaiele peste ei, iar drumurile au devenit impracticabile. O femeie a murit după ce a fost luată de viitură. 

Steven Neuhaus, director servicii de intervenţie: Încerca să fugă de inundații și nu a reuşit să traverseze. Din ce știm noi, îşi plimba câinele și a fost surprinsă de torenţi. Este incredibilă ce cantitate de apă este de aici.

Zeci de echipe de salvatori au fost trimise în sprijinul sinistraţilor

Tot în districtul Orange, mai multe persoane sunt date dispărute, iar zeci de drumuri au fost închise preventiv de autorităţi sau distruse de viituri. Zeci de echipe de salvatori au fost trimise în sprijinul sinistraţilor. Până la sosirea lor, vecinii s-au ajutat între ei. 

Pe acelaşi subiect

"Toată lumea era la parter, cu umbrele, scoteau oamenii pe ferestre sau pe uşi. S-au asigurat că au tot ce au nevoie şi i-au adus sus. Unii dintre vecinii mei şi-au deschis casele, unele apartamente sunt pline de oameni acum pentru că i-au adus în case", povesteşte o femeie. 

Vremea extremă a adus haos şi pe marile aeroporturi din New York

Vremea extremă a adus haos şi pe marile aeroporturi din New York - peste o mie de curse au fost anulate. Inundaţii de proporţii au speriat şi locuitorii din alte trei state, printre care Vermont, unde a fost decretată starea de urgenţă. 

"A început să plouă torenţial şi casa a fost înconjurată de râuri pe ambele părţi. Unde să mergem? Au închis drumurile, unde putem pleca?", se plânge o femeie. 

Meteorologii spun că asemenea evenimente au loc o dată la mie de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Inundaţii de proporţii în SUA: un mort, pagube de milioane de dolari şi mii de locuinţe fără electricitate. În New York a plouat într-o zi cât pentru toată vara