Antena Meniu Search
x

Inundaţii devastatoare în Argentina

Situaţie dramatică în Argentina: numeroase localităţi sunt inundate după în care a plouat aproape neîncetat. Peste 10.000 de persoane au fost evacuate, în timp ce altele sunt nevoite să reziste în casele năpădite de ape

Vezi și

Situaţie dramatică în Argentina: numeroase localităţi sunt inundate după în care a plouat aproape neîncetat. Peste 10.000 de persoane au fost evacuate, în timp ce altele sunt nevoite să reziste în casele năpădite de ape

Politicienii promit ajutoare de urgenţă, dar oamenii îi acuză că îşi amintesc de ei doar înainte de alegeri. 

Una din regiunile sinistrate se află la câteva zeci de kilometri de Buenos Aires, în provincia care poartă acelaşi nume cu al capitalei. Oraşul Luhan, un important loc de pelerinaj în Argentina, este inundat de câteva zile. Pe unele străzi nu se mai circulă decât cu barca iar localnicii au fost nevoiţi să se refugieze pe acoperişuri.

Apa a urcat până la înălţimea uşii, unde era o barieră de plastic, dar a trecut printre gratiile ferestrei şi a curs fără să se oprească, tot timpul, tot timpul.

Într-o altă provincie afectată, Santa Fe, multe locuinţe sunt pur şi simplu distruse. Un pod de cale ferată a fost doborât de apele unui râu devenit, în urma ploilor, un torent vijelios. Şi aici, localnicii disperaţi se plâng că autorităţile i-au lăsat în voia soartei.

Oamenii nu denunţă doar insuficienţa ajutoarelor ci şi faptul că lucrările care puteau să prevină asemenea dezastre au fost neglijate ani de zile.

Atât primarul din Buenos Aires cât şi guvernatorul provinciei cu acelaşi nume doresc să candideze la viitoarele alegeri prezidenţiale. Aşa că afirmă că au făcut tot ce se putea pentru a limita pagubele şi pentru a-i ajuta pe sinistraţi. Oamenii, însă, nu mai au încredere în vorbele lor. Până acum, inundaţiile nu au făcut victime. Trei oameni au murit în schimb în urma furtunilor de săptămâna trecută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Inundaţii devastatoare în Argentina