Antena Meniu Search
x

Iohannis s-a întâlnit cu Zelenski, în Lituania, înainte de summitul Celor Trei Mări. Ce au discutat cei doi lideri 

Război în Ucraina. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a avut o discuţie substanţială, la Vilnius, cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, în care a reiterat sprijinul ferm al României pentru Ucraina.

de Redactia Observator

la 11.04.2024, 15:24

Iohannis s-a întâlnit cu Zelenski, în Lituania, înainte de summitul Celor Trei Mări. Ce au discutat cei doi lideri
Iohannis s-a întâlnit cu Zelenski, în Lituania, înainte de summitul Celor Trei Mări. Ce au discutat cei doi lideri - Twitter

„Discuţie substanţială cu preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski, în marja participării la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări la Vilnius. Am reinterat sprijinul ferm pentru Ucraina, în toate privinţele relevante şi determinarea noastră de a consolida conectivitatea regională, cooperarea transfrontalieră durabilă şi securitatea energetică”, a scris Klaus Iohannis, joi pe reţeaua X, fostă Twitter.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări, găzduit la Vilnius, Republica Lituania, unde va fi discutat modul în care Iniţiativa trebuie să se dezvolte şi să se adapteze în contextul regional complex. La eveniment, şeful statului va pleda pentru rezultate concrete pentru îmbunătăţirea conectivităţii regionale pe axa Nord-Sud şi va aborda stimularea conectivităţii cu Ucraina şi Republica Moldova.

Zelenski caută sprijin la summitul Celor Trei Mări

Pe acelaşi subiect

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a anunţat joi dimineaţă sosirea la Vilnius pentru discuţii cu omologii săi privind susţinerea regională a ţării sale în contextul agresiunii ruse, relatează AFP.

"Principalul este acum să facem tot posibilul pentru a întări apărarea noastră aeriană, pentru a răspunde noilor urgenţe ale forţelor de apărare din Ucraina, precum şi pentru a consolida susţinerea internaţională pentru a învinge teroarea rusă", a postat Zelenski pe reţelele sociale.

Imediat după aterizarea pe aeroportul din Vilnius, şeful statului ucrainean a fost primit de omologul său lituanian, Gitanas Nauseda, urmând apoi să asiste la reuniunea Iniţiativei celor Trei Mări (I3M), care reuneşte reprezentanţi ai treisprezece state ale UE de la Marea Baltică, Marea Adriatică şi Marea Neagră, între care şi România.

Nauseda şi Zelenski urmează să discute despre situaţia de pe linia frontului, necesitatea unei asistenţe militare şi financiare, despre procesul de integrare a Ucrainei în UE şi despre perspectivele de aderare ale Kievului la NATO, a anunţat preşedinţia lituaniană într-un comunicat. "Reuniuni importante şi semnarea unui nou acord bilateral de securitate sunt prevăzute", a anunţat Zelenski.

Iohannis, după întâlnirea cu Zelenski: "Am reiterat susţinerea noastră fermă pentru Ucraina în toate domeniile relevante"

"Am avut o discuţie substanţială cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Vilnius, în marja Summitului Iniţiativei celor Trei Mări. Am reiterat susţinerea noastră fermă pentru Ucraina în toate domeniile relevante şi hotărârea noastră de a consolida conectivitatea regională, cooperarea transfrontalieră sustenabilă şi securitatea energetică", a scris Klaus Iohannis, pe platforma X (fostă Twitter).

Preşedintele Iohannis i-a transmis lui Zelenski faptul că unul dintre punctele importante de pe agenda sa, anul trecut, a fost parteneriatul cu Ucraina. Volodimir Zelenski i-a mulţumit şefului statului român pentru susţinere şi i-a mărturisit că va prezenta, în cadrul întâlnirii, situaţia de pe frontul din ţara sa. Cei doi au vorbit inclusiv despre tranzitul produselor agricole prin ţara noastră. "Cred că este extrem de important pentru dumneavoastră, pentru Republica Moldova şi pentru ţările care primesc produsele", a răspuns Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Iohannis s-a întâlnit cu Zelenski, în Lituania, înainte de summitul Celor Trei Mări. Ce au discutat cei doi lideri