Antena Meniu Search
x

ÎPS Hierotheos al Greciei s-a vaccinat anti-Covid: „Am fost vaccinat, altfel probabil că nu aș fi în viață"

ÎPS Hierotheos Vlachos, mitropolitul de Nafpaktos şi Agios Vlasios, s-a vaccinat împotriva Covid-19, duminică, la spitalul Evangelismos din Atena, în Grecia.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.12.2020, 16:22

ÎPS Hierotheos al Greciei s-a vaccinat anti-Covid: „Am fost vaccinat, altfel probabil că nu aș fi în viață"
ÎPS Hierotheos al Greciei s-a vaccinat anti-Covid: „Am fost vaccinat, altfel probabil că nu aș fi în viață" - Profimedia Images
  • Mitropolitul de Nafpaktos şi Agios Vlasios s-a declarat un adept al vaccinării, în general.
  • Președintele grec Katerina Sakellaropoulou și prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis s-au numărat printre primele persoane vaccinate împotriva Covid-19. 

ÎPS Hierotheos al Greciei este primul ierarh din Biserica Ortodoxă a Greciei care s-a vaccinat.

Cu câteva zile înainte de imunizare împotriva Covid-19, prelatul declara că vaccinurile întâresc sistemul imunitar și că se vaccinează periodic antigripal, iar asta poate că i-a salvat viața.

"Vaccinurile întăresc sistemul imunitar al organismului pentru a combate virusurile. Am fost și eu vaccinat, pentru că altfel probabil nu aș fi în viață. În fiecare an primesc vaccinul antigripal. Dar voi primi și noul vaccin după aprobările autorităților competente și decizia Sfântului Sinod, precum și la sugestia medicilor mei” a spus el, potrivit romfea.gr.

O asistentă ATI, prima persoană vaccinată în Grecia

Președintele grec Katerina Sakellaropoulou și prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis s-au numărat printre primele persoane vaccinate împotriva Covid-19. 

Primul grec care a primit vaccinul împotriva coronavirusului a fost Efstathia Kambissiouli, asistenta șefă a unităților de Terapie Intensivă de la Spitalul Evangelismos din Atena.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » ÎPS Hierotheos al Greciei s-a vaccinat anti-Covid: „Am fost vaccinat, altfel probabil că nu aș fi în viață"