Antena Meniu Search
x

Iranul a executat un şef al unei reţele care trafica femei pentru prostituţie în ţările vecine. A fost prins de Interpol în Malaezia, în 2020

Iranul a executat sâmbătă, 20 mai, un șef al unei rețele care trafica femei iraniene în țările vecine. 

de Redactia Observator

la 20.05.2023, 14:24

Iranul a executat un şef al unei reţele care trafica femei pentru prostituţie în ţările vecine. A fost prins de Interpol în Malaezia, în 2020
Iranul a executat un şef al unei reţele care trafica femei pentru prostituţie în ţările vecine. A fost prins de Interpol în Malaezia, în 2020 - Shutterstock

Potrivit sistemului judiciar iranian, Shahrooz Sakhnoori, un bărbat cunoscut sub numele de "Alex", a fost liderul unei "rețele de escortă și trafic de femei și fete iraniene către unele țări din regiune", a raportat agenția Mizan. Sakhnoori a fost executat sâmbătă dimineață "pentru crima de trafic de persoane în scopul prostituției", potrivit Mediafax.

Presa iraniană a relatat în 2020 că "Alex" a fost capturat în Malaezia în coordonare cu Interpolul și transferat în Iran. El a fost condamnat la moarte în septembrie 2021 sub acuzația de "corupție pe pământ", un termen pe care autoritățile iraniene îl folosesc pentru a se referi la o gamă largă de infracțiuni, inclusiv la cele legate de morală.

El a fost condamnat la moarte în septembrie 2021 sub acuzația de "corupție pe pământ"

Două femei au fost condamnate la moarte în urmă cu doi ani sub acuzația de "corupție pe pământ" și trafic de persoane. Cu toate acestea, avocații au declarat că acele femei erau activiste pentru drepturile LGBT și erau nevinovate.

Pe acelaşi subiect

În 2017, administrația fostului președinte american Donald Trump a adăugat Iranul pe o listă americană de țări acuzate că nu reușesc să ia măsuri împotriva traficului de persoane. Doi ani mai târziu, Departamentul de Stat al SUA a desemnat din nou Iranul ca fiind o așa-numită țară de nivel 3, clasamentul din raport pentru țările care fac cel mai puțin pentru a combate această infracțiune.

În conformitate cu o lege americană din 2000 numită Trafficking Victims Protection Act (Legea privind protecția victimelor traficului de persoane), Statele Unite nu acordă asistență externă neumanitară și necomercială niciunei țări care nu respectă standardele minime de eliminare a traficului de persoane și care nu depune eforturi pentru a face acest lucru.

"Guvernul Iranului nu respectă pe deplin standardele minime pentru eliminarea traficului și nu depune eforturi semnificative în acest sens", se arată în raportul din 2019 al Departamentului de Stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Iranul a executat un şef al unei reţele care trafica femei pentru prostituţie în ţările vecine. A fost prins de Interpol în Malaezia, în 2020