Antena Meniu Search
x

Video Israel introduce restricţii dure pentru a diminua numărul tot mai mare de infectări cu Covid-19, în ciuda ratei excelente de vaccinare

După ce a fost liderul lumii la vaccinare, cu 60 la sută din populaţie imunizată complet, Israelul se baricadează din nou. Numărul tot mai mare de infectări şi de spitalizări au forţat autorităţile să impună noi restricţii. Vaccinat sau nu, oricine revine din străinătate este obligat să se carantineze şi să se testeze.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 14.08.2021, 00:33

Vezi și
  • Numărul de infectări cu Covid-19 a crescut dramatic în Israel, în ciuda ratei excelente de vaccinare.

La opt luni de la începutul campaniei de vaccinare anti COVID, Israelul este în plin val 4. Numărul de infectări este, în medie, de 4 mii 200 pe zi şi continuă să crească, inclusiv printre cei deja imunizaţi. Ca să îşi protejeze populaţia, Guvernul a lansat la începutul lunii, în premieră mondială, vaccinarea cu a treia doză. 

Iniţial, boosterul a fost administrat doar celor peste 60 de ani, iar de ieri sunt eligibili şi cei de 50 de ani, dacă au făcut a doua doză cu cel puţin cinci luni în urmă. Fostul premier Benjamin Netanyahu şi preşedintele ţării au fost printre deschizătorii de drum

Naftali Bennet, premierul Israelului: Şi vaccinul gripal trebuie repetat periodic, acelaşi lucru este valabil şi în acest caz!

Scopul ultim este ca ţara să evite un nou lockdown, pe măsură ce Delta se răspândeşte cu o viteză alarmantă. Vaccinaţi sau nu, toţi cei care vin din străinătate intră, automat, în carantină cel puţin o săptămână. Inclusiv cei care se întorc din România. 

Pe acelaşi subiect

Tot mai multe ţări introduc opţiunea vaccinării cu a treia doză anti-Covid

Poliţiştii au, de asemenea, mână liberă să sancţioneze pe oricine nu poartă mască. Chiar şi copiii peste trei ani trebuie să prezinte test negativ dacă participă, cu părinţii, la evenimente sau merg la restaurant. Prudenţa rămâne esenţială. 

Naftali Bennet, premierul Israelului: Salutaţi-vă folosind cotul! Renunţaţi la pupături şi îmbrăţişări, mai puţin cu membrii familiei, dar încetaţi!

Îngrijorează mai ales rata spitalizărilor. Guvernul estimează că se va dubla la fiecare 10 zile şi se va ajunge la 4.800 de bolnavi în septembrie. 

Naftali Bennet, premierul Israelului: 90% dintre cazurile severe din prezent sunt persoane de peste 50 de ani. Facem eforturi mari ca această curbă să reînceapă să scadă şi să trecem peste această pandemie cu pierderi şi restricţii minime.

Confruntate cu mult mai contagioasa tulpină Delta, tot mai multe ţări introduc opţiunea vaccinării cu a treia doză. Statele Unite au dat undă verde imunizării persoanelor vulnerabile, bolnavii de cancer sau pacienţii cu boli cronice. Ungaria a început deja administrarea celei de-a treia doze de la 1 august, Germania şi Franţa din septembrie, iar Austria din octombrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Israel introduce restricţii dure pentru a diminua numărul tot mai mare de infectări cu Covid-19, în ciuda ratei excelente de vaccinare