Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Israelul este pregătit pentru un atac pe mai multe fronturi din partea Iranului. Avertismentul dur al lui Netanyahu: Va plăti un preţ foarte mare

Cei care vor îndrăzni să facă rău Israelului vor plăti scump, este avertismentul dur al lui Benjamin Netanyahu. Armata premierului israelian spune că pregătită pentru orice scenariu, inclusiv cel în care Iranul ar ataca de pe mai multe fronturi. Totuşi, Casa Albă tratează cu mare atenţie avertismentele Iranului din ultima săptămână. Temerile unei escaladări cresc de la zi la zi. Tot mai multe ţări, printre care şi România, şi-au îndemnat cetăţenii să părăsească Libanul cât mai curând posibil.

de Redactia Observator

la 05.08.2024 , 08:45

"Iranul încearcă să ne înconjoare cu teroare pe şapte fronturi. Suntem hotărâţi să le ţinem piept pe fiecare front, în fiecare arenă, departe şi aproape. Oricine ne ucide cetăţenii, oricine face rău ţării noastre va fi tras la răspundere. Şi va plăti un preţ foarte mare", este mesajul lui Benjamin Netanyahu.

Benjamin Netanyahu pare să nu se lase deloc intimidat de ameninţările tot mai dese venite din partea Iranului şi aliaţilor săi din regiune. Şi nu este singurul. “Suntem foarte bine pregătiţi pentru apărare, pe uscat şi în aer, şi suntem gata să ne mişcăm rapid pentru a ataca sau a răspunde", spune și ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant

Unul dintre cei mai puternici aliaţi ai Israelului, Statele Unite, se aşteaptă ca Iranul să atace din moment în moment, motiv pentru care în ultimele zile au trimis trupe suplimentare în zonă. "Atunci când Liderul Suprem spune că va răzbuna asasinarea militanţilor de top aliaţi Iranului, trebuie să luăm asta în serios. Acum, nu ştiu ce vor face sau când o vor face, dar trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiţi şi că avem capabilităţile în regiune pentru a putea ajuta Israelul", explică John Kirby.

Vezi și

Bombardamentele continuă în Gaza

Într-o ultimă încercare de a convinge Iranul să nu atace Israelul, ministrul iordanian de externe s-a întâlnit ieri cu omologul său de la Teheran. Teama unei escaladări totale a războiului creşte de la zi la zi. Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti recomandă românilor să evite orice deplasare în Liban şi le cere cetăţenilor care sunt acolo să părăsească de urgenţă ţara. Franţa, Suedia şi SUA su cerut de asemenea ca proprii cetăţeni să plece din Liban cu orice bilet de avion disponibil.

Între timp, în Gaza, bombardamentele nu mai contenesc. Două școli din enclavă în care se adăposteau refugiaţi au fost ieri ţinta atacurilor israeliene. Cadavrele a zeci de civili au fost cu greu scoase de sub ruine. "După cum puteţi vedea, nu există echipamente pentru recuperarea răniţilor. Salvatorii sapă cu mâinile pentru a căuta răniţii şi cadavrele". Este al doilea atac israelian asupra unei şcoli în Gaza în mai puţin de 24 de ore.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi dus flori sau alte cadouri în prima zi de şcoală?
Observator » Ştiri externe » Israelul este pregătit pentru un atac pe mai multe fronturi din partea Iranului. Avertismentul dur al lui Netanyahu: Va plăti un preţ foarte mare