Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Tensiune în creştere în Orientul Mijlociu. SUA se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul şi se pregătes să trimită trupe suplimentare

Tensiunea este în creştere! Statele Unite se aşteaptă ca Iranul să atace din moment în moment Israelul, motiv pentru care se pregătesc să trimită trupe suplimentare în zonă. Măsura vine în contextul în care liderul suprem al Iranului și liderul grupării Hezbollah au jurat să se răzbune după ce doi dintre comandanţii lor au fost uciși în această săptămână. Mai multe companii aeriene îşi suspendă cursele spre ţări din Orientul Mijlociu, iar ambasadele mai multor ţări îşi retrag personalul din zonă.

de Redactia Observator

la 03.08.2024 , 20:02

Armata Statelor Unite va trimite nave de război și avioane de luptă suplimentare în Orientul Mijlociu pentru a ajuta la apărarea Israelului de posibile atacuri ale Iranului și ale aliaţilor săi. Secretarul Apărării Lloyd Austin a ordonat grupului de atac USS Abraham Lincoln să înlocuiască portavionul USS Theodore Roosevelt, care operează acum în Golful Oman. În plus, distrugătoare și crucișătoare capabile de apărare împotriva rachetelor balistice vor fi trimise atât în Orientul Mijlociu cât și în Marea Mediterană, anunţă Pentagonul.  

Tot mai multe linii aeriene ocolesc regiunea de teama unui război la scară largă

"Acestea sunt capacități defensive. Așa cum am mai făcut, începând din 7 octombrie și pe 13 aprilie, toate capacitățile noastre pe care le-am trimis acolo în regiune sunt defensive și pentru a transmite un mesaj de descurajare", a declarat Sabrina Singh, purtător de cuvânt Pentagon. În aprilie, Israelul a reuşit să doboare aproape toate cele 300 de drone si rachte lansate de Iran asupra teritoriului său. "Nu vrem ca acest lucru să escaladeze într-un conflict regional mai larg. Nu credem că acest lucru s-a întâmplat până acum. Vom continua să descurajăm escaladarea. Cel mai bun mod de a face acest lucru este de a ajunge la un acord de încetare a focului", a declarat Sabrina Singh, purtător de cuvânt Pentagon.

Vezi și

Premierul israelian Benjamin Netanyahu par să nu bage în seamă ameninţările venite din toate părţile şi spune că țara sa este hotărâtă să obţină o victorie totală împotriva Hamas. În această dimineaţă, trupele israeliene au intrat în orașul Tulkarem din Cisiordania ocupată pentru a efectua o "operațiune de combatere a terorismului". În timpul acesteia, liderul Brigăzilor Qassam, o aripă militară a Hamas, a fost ucis în urma unei lovituri cu dronă asupra vehiculului în care se afla.

Între timp, tot mai multe linii aeriene ocolesc regiunea de teama unui război la scară largă. Compania aeriană olandeză KLM, Wizz Air si Lufgthansa si au anulat zborurile către și dinspre Tel Aviv, iar TAROM a anunţat că prelungeşte suspendarea curselor spre şi dinspre Beirut. Franța își îndeamnă cetățenii să părăsească Iranul cât mai repede, în timp ce Suedia a anunţat, că își închide ambasada din Beirut și evacuează personalul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Tensiune în creştere în Orientul Mijlociu. SUA se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul şi se pregătes să trimită trupe suplimentare