Antena Meniu Search
x

Italia prelungește impunerea carantinei pentru români și bulgari și după data de 31 iulie

Italia a anunţat vineri prelungirea impunerii carantinei de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Bulgaria şi România.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 31.07.2020, 16:01

Italia prelungește impunerea carantinei pentru români și bulgari și după data de 31 iulie
Italia prelungește impunerea carantinei pentru români și bulgari și după data de 31 iulie - Abaca Press / Fotogramma/IPA/ABACA via Hepta
  • Măsura fusese adoptată săptămâna trecută și ar fi expirat vineri, de aceea autoritățile italiene au prelungit impunerea carantinei.
  • Autorităţile italiene au luat această decizie datorită numărului ridicat de infectări din ţara noastră.

Măsura fusese adoptată săptămâna trecută și ar fi expirat vineri, de aceea autoritățile italiene au prelungit impunerea carantinei fără o nouă dată de expirare.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat vineri ordonanţa de prelungire privind carantina pentru persoanele care sosesc din România, Bulgaria şi din toate celălate ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană.

Astfel, românii şi bulgarii care sosesc în Italia sunt obligaţi să stea izolați la domiciliu pentru 14 zile de la sosirea în Italia. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Autorităţile italiene au luat această decizie din cauza numărului ridicat de infectări din ţara noastră și pentru că se tem că cei care au fost în concediu în România se pot întoarce infectați în Italia.

Legăturile între România şi italia nu sunt întrerupte, scrie Mediafax. O dată ajunşi în peninsula mediteraneană, românii şi bulgarii completează un formular cu date personale şi au obligaţia să se izoleze la adresa declarată.

În Regiunea Lazio, autorităţile sanitare au decis să testeze voluntar românii care sosesc cu autocarele la gara Tiburtina în urma unor cazuri de conaţionali testaţi pozitiv după ce şi-au petrecut concediul în ţară. Testarea este voluntară şi nu îi scuteşte de carantină. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Italia prelungește impunerea carantinei pentru români și bulgari și după data de 31 iulie