Antena Meniu Search
x

Italia vrea să ajute România să curețe minele din Marea Neagră

Italia analizează posibilitatea de a oferi sprijin României pentru operaţiuni de eliminare a minelor din Marea Neagră şi ar putea suplimenta numărul trupelor în Ungaria şi Bulgaria, anunţă premierul italian, Mario Draghi, potrivit agenției ANSA.

de Redactia Observator

la 19.05.2022, 12:31

Într-un discurs rostit joi în Senatul Italiei, premierul Mario Draghi a afirmat că este analizată posibilitatea de a susţine România pentru deminarea maritimă în Marea Neagră.

"NATO a intensificat acţiunile pe flancul estic, iar contribuţia italiană este de 2.500 de membri; pe termen mediu suntem pregătiţi să suplimentăm angajamentele în Ungaria şi Bulgaria cu 250, respectiv 750 de militari, în conformitate cu acţiunile aliaţilor noştri şi analizăm posibilitatea de a susţine România pentru deminarea maritimă în Marea Neagră, iar pentru Slovacia la nivelul apărării antiaeriene", a spus premierul italian, potrivit ANSA.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Draghi, despre războiul din Ucraina: "Italia este în favoarea unui armistiţiu şi a negocierilor"

Mario Draghi a precizat că Italia insistă pentru identificarea unei soluţii negociate la conflictul dintre Rusia şi Ucraina. "Războiul a ajuns în a 85-a zi; speranţa ruşilor de a cuceri zone vaste în perioade scurte de timp s-a lovit de rezistenţa poporului ucrainean. Italia este în favoarea unui armistiţiu şi a negocierilor", a subliniat Mario Draghi.

"Pentru a evita agravarea crizei umanitare, trebuie să ajungem cât se poate de rapid la o încetare a focului şi la relansarea negocierilor. Aceasta este poziţia Italiei, a Uniunii Europene şi pe care am împărtăşit-o cu preşedintele Biden. Italia va acţiona împreună cu partenerii europeni şi cu aliaţii pentru orice posibilitate de mediere, dar Ucraina, nu altcineva, va decide ce fel de pace va accepta, o pace fără Ucraina nu ar fi acceptabilă", a insistat premierul italian.

Mario Draghi a pledat pentru coordonarea şi eficientizarea investiţiilor militare şi în materie de securitate la nivelul Uniunii Europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Italia vrea să ajute România să curețe minele din Marea Neagră