Antena Meniu Search
x

Video Italienii sfătuiţi să îşi petreacă iarna la 19 grade. Turiştii se gândesc să ocolească Pensinsula în această perioadă

Bella Italia nu ne mai primeşte aşa călduros! În numele economiei, italienii sunt sfătuiţi de autorităţi să nu încălzească mai mult de 19 grade Celsius locuinţele şi hotelurile. De voie, de nevoie, toţi promit că se vor conforma. Turişti sau proprietari de hoteluri din peninsulă, românii cam strâmbă din nas la idee.

de Redactia Observator

la 12.11.2022, 10:56

Vezi și

La Roma, sistemul centralizat de încălzire va porni cu aproape o lună mai târziu decât în mod normal, ca să micşoreze consumul de gaz cu 20%. Italienii încep să fie îngrijoraţi: noaptea, temperaturile sunt abia cu câteva grade peste zero. Spun, însă, că vor încerca să nu îşi încălzească locuinţele peste limita recomandată de Guvern.

Italienii sfătuiţi să îşi petreacă iarna la 19 grade

Italieni: - După părerea mea este o temperatura mică, dar, dacă trebuie să economisim, ma adaptez și eu. 

- Dacă trebuie să călătoriți pentru munca pentru a face o vacanţă. Ați merge în vacanta dacă în camera de hotel vor fi 19 grade? 

Pe acelaşi subiect

- Nu, nu m-aş duce. 

Nici românilor nu le surâde idee unor vacanţe în camere abia dezmorţite. Italia este în top cinci preferinţe în România, dar ar putea începe să fie ocolită.

Români: 19 grade? Dacă nu sunt peste 25 de grade, degeaba. Chiar ar afecta foarte mult turismul. Dacă ar fi sub 25 de grade nici nu m-aş gândi să plec. 

Gata să renunţe la vacanţele în frig, turiştii îi sperie pe proprietarii de hoteluri. Ovidiu Burduşa are un hotel la Roma şi, de obicei, în perioada rece, încălzea camerele la temperaturi cuprinse între 22 şi 24 de grade Celsius. O răcire cu cinci grade se teme că i-ar îngheţa profitul .

Ovidiu Burduşa: Cu siguranţă, clientul care va veni în hotel nu va înţelege , va trebui să ducem muncă de lămurire cu aceşti oaspeţi, pentru că se consideră clienţi, plătesc un serviciu şi au nevoie de calitate totală. Avem pături, suntem pregătiţi, avem şi un calorifer de rezervă, în cazul în care avem clienţi din Brazilia, pentru că, vă daţi seama, sunt clienţi cu probleme, pentru că sunt obişnuiţi, sunt crescuţi la temperaturi foarte, foarte ridicate. 

În alte oraşe din Italia, încălzirea centralizată a fost pornită, dar localnicii sunt în continuare sfătuiţi să nu depăşească limita de 19 grade Celsius. 

Cornelia Crismaru: Şi aici, în Bologna, regulile sunt destul de stricte. La începutul săptămânii, a fost pornit sistemul de încălzire în oraş. Oamenii spun că vor respecta limita de temperatură, de teama facturilor mari pe care le-ar putea primi peste iarnă.  

Italia nu este o excepţie. În majoritatea ţărilor europene, căldura o să vină cu porţia la iarnă, pentru că Uniunea Europeană vrea să îşi reducă dependenţa de gazul rusesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Italienii sfătuiţi să îşi petreacă iarna la 19 grade. Turiştii se gândesc să ocolească Pensinsula în această perioadă