Antena Meniu Search
x

Japonia va oferi 810 milioane de dolari ca sprijin financiar pentru refugiații din Siria și Irak

Japonia va oferi un ajutor de circa 810 milioane de dolari ca răspuns la criza refugiaților din Siria și Irak, a relatat luni radioteleviziunea publică niponă NHK, citată de Reuters.

 Japonia va oferi un ajutor de circa 810 milioane de dolari ca răspuns la criza refugiaților din Siria și Irak, a relatat luni radioteleviziunea publică niponă NHK, citată de Reuters.

Premierul japonez Shinzo Abe va anunța noul ajutor marți, în discursul său în Adunarea Generală a ONU, a precizat NHK, care nu a făcut însă nici o referire dacă Japonia își va relaxa condițiile stricte în ce privește primirea de refugiați.

Organizația Națiunilor Unite estima vineri că nu va avea loc o atenuare a afluxului de refugiați în Europa, unde sosesc zilnic 8.000 de persoane, și că problemele cu care se confruntă în prezent guvernele s-ar putea să fie doar ''vârful aisbergului''.

Ministerul de Externe al Japoniei anunța vinerea trecută că va oferi un grant de două milioane de dolari pentru a-i ajuta pe refugiații sirieni și comunitățile care-i găzduiesc în Liban și alte două milioane de dolari pentru țări din Balcanii de Vest, precum Serbia și Macedonia, care se confruntă cu un aflux de refugiați și imigranți.

În 2014, Japonia a acceptat doar 11 solicitanți de azil, dintr-un număr record de 5.000 de cereri. La începutul acestui an, Tokyo a anunțat schimbări în sistemul său privind primirea de refugiați, sistem ce va face accesul și mai greu în Japonia pentru persoane care au nevoie de protecție.

Sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Japonia va oferi 810 milioane de dolari ca sprijin financiar pentru refugiații din Siria și Irak