Antena Meniu Search
x

Video Jihadistul care a ucis un profesor francez prin decapitare a fost înmormântat ca un erou, în Cecenia

Abdullah Anzorov, bărbatul care a ucis un profesor francez din cauză că le-a arătat elevilor săi la ore caricaturi Charlie Hebdo cu profetul Mahomed, a fost înmormântat ca un erou în Cecenia.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 07.12.2020, 12:27

Poliția patrulează străzile din Franța
Poliția patrulează străzile din Franța - Profimedia Images
  • În luna octombrie, un profesor francez a fost decapitat de un tânăr de 18 ani.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Jihadistul a fost înmormântat la Şalaji, un sat situat la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de capitala cecenă Groznîi. La ceremonie au participat aproximativ 200 de persoane, iar accesul în sat a fost blocat de către autorităţi în timpul înhumării, scrie News.ro.

Potrivit canalului Telegram Baza, foarte urmărit, care a difuzat una dintre aceste înregistrări, aproximativ 200 de persoane - părinţii şi prieteni ai familiei Anzorov - au luat parte la funeralii, iar peste 60 de poliţişti au fost desfăşuraţi în sat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cum a fost ucis Samuel Paty

Samuel Paty, un profesor de istorie geografie la Conflans-Sainte-Honorine, în regiunea pariziană, a fost decapitat, la vârsta de 47 de ani, la 16 octombrie, de către Abdullah Anzorov, un refugiat de origine rusă cecenă, după ce a arătat caricaturi cu Mahomed la cursuri despre libertatea de exprimare.

Atacatorul şi-a revendicat fapta într-un mesaj audio, în rusă, în care spunea că l-a ”răzbunat pe profestul” Mahomed şi-l acuza pe profesor de faptul că ”l-a prezentat în mod insultător”.

El a fost ucis prin împuşcare la scurt timp după decapitare, de către poliţie.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a condamnat acest atac, însă a criticat totodată în mod violent apărarea caricaturilor de către preşedintele francez Emmanuel Macron, apreciind că îi împinge pe musulmani ”la terorism”.

La publicarea caricaturilor lui Mahomed în săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo, în 2015, sute de mii de manifstanţi au protestat la Groznîi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Jihadistul care a ucis un profesor francez prin decapitare a fost înmormântat ca un erou, în Cecenia