Antena Meniu Search
x

Jobul plătit cu 3.000 de euro pe lună pe care nimeni nu-l vrea: "Ultimul angajat a plecat pentru că i se părea umilitor"

Se apropie sezonul estival, iar joburile de sezon par că nu mai sunt căutate ca altădată. Firmele italiene se plâng că nu găsesc salvamari pentru acest an, chiar dacă salariile nu sunt deloc de neglijat.

de Redactia Observator

la 15.03.2023, 16:01

Jobul plătit cu 3.000 de euro pe lună pe care nimeni nu-l vrea: "Ultimul angajat a plecat pentru că i se părea umilitor"
- Profimedia

Stefano Battistoni, patronul unei firme de salvamari, spune că el oferă salvamarilor începători un salariu de 1.800 de euro net pe lună, iar celor experimentaţi chiar şi 3.000 de euro. Şi ca el sunt şi alţi patroni italieni din domeniu. Cu toate astea, tinerii nu se înghesuie. Battistoni mai spune că orele suplimentare se plătesc cu 30% mai mult, iar zilele libere sunt oferite conform legii chiar dacă este vorba despre un loc de muncă sezonier.

"Salvamarii noștri lucrează 40 de ore obișnuite cu până la 8 ore suplimentare. Iar ziua de odihnă este o obligație legală. Din 90 brevete obținute anul trecut în Cesenatico, toate luate de liceeni, doar 14 s-au prezentat apoi pentru sezon. Vă spun că problema nu este salariul pentru că vorbesc cu băieții. În luna mai trecut unul dintre ei a plecat pentru că nu a vrut să facă curățenie pe plajă, deși primea în jur de 2.000 de euro pe lună. Motivația? Nu a vrut să facă ceva considerat umilitor", a declarat Battistoni pentru Corriere.it.

Giovaani Zavalloni are acum 65 de ani, dar a lucrat timp de 49 de ani ca salvamar. În timpul sezonului rece îşi câştiga banii lucrând în construcţii. Acesta spune că noile generaţii vor un câştig rapid, consistent şi fără a depune prea mult efort şi nu mai ştiu să aprecieze banii câştigaţi cu trudă.

"Diferenta mare față de generațiile anterioare, precum a mea, este că acești tineri nu văd munca sezonieră ca o necesitate. Nu le este atât de foame ca nouă. Chiar și pentru condițiile mai confortabile ale familiilor de origine.A fi salvamar este o muncă complexă, suntem primul ajutor pe mare. Trebuie să te antrenezi și este o muncă de efort fizic. O recomand ca o experiență mai ales studenților. Înveți multe: mă gândesc la gestionarea situațiilor de urgență și la cum să le previn. Și apoi lucrezi în aer liber, în contact cu oamenii", a declarat Zavalloni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Jobul plătit cu 3.000 de euro pe lună pe care nimeni nu-l vrea: "Ultimul angajat a plecat pentru că i se părea umilitor"