Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Donald Trump a aprobat într-un final planul de relansare economică de 900 de miliarde de dolari

Preşedintele american Donald Trump a ratificat duminică seară noul plan de relansare economică în valoare de 900 de miliarde de dolari, evitând un blocaj al Guvernului, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 28.12.2020 , 13:27

Donald Trump, preşedintele SUA, ţine un discurs Donald Trump, preşedintele SUA - Shutterstock
  • 14 milioane de americani au fost afectaţi de întârzierea ratificării planului.

Iniţial, Trump a refuzat să semneze legea, spunând că vrea ca oamenii să primească mai mulţi bani. Amânarea a însemnat că milioane de americani şi-au pierdut, temporar, ajutorul de şomaj.

Planul în valoare de 900 de miliarde de dolari a fost aprobat de Congres după o lună de negocieri. Este parte a unui pachet de 2.300 de miliarde de dolari care include legea Guvernului federal, transmite News.ro.

Dacă Trump nu ar fi semnat legea până luni, la miezul nopţii, serviciile publice ar fi fost închise dacă legislatorii nu a fi aprobat o lege provizorie.

Articolul continuă după reclamă

Milioane de americani afectaţi de întârziere

Aproximativ 14 milioane de americani au fost afectaţi de amânarea ratificării planului. Acum, ajutoarele de şomaj vor fi restabilite.

Nu este clar de ce Trump, care se află în Florida, a decis în final să semneze proiectul pentru a deveni lege. Preşedintele a fost supus presiunii ambelor părţi ale Congresului.

El a spus că semnează legea cu „un mesaj puternic care spune clar Congresului că elementele inutile trebuie să fie înlăturate”.

Pe 20 ianuarie, Donald Trump va preda mandatul de preşedinte lui Joe Biden, care a avertizat că amânarea semnării legii va avea „consecinţe devastatoare”.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri externe » Donald Trump a aprobat într-un final planul de relansare economică de 900 de miliarde de dolari