Antena Meniu Search
x

Video Joe Biden este al 46-lea preşedinte al SUA. Ce spun românii din State despre alegerea lui

America a ales. Donald Trump pleacă acasă, iar Joe Biden este noul preşedinte al Statelor Unite, potrivit presei americane. Candidatul democrat şi-a asigurat numărul necesar de electori pentru a se instala din 20 ianuarie 2021 la Casa Albă, după ce a câştigat şi alegerile din Pennsylvania.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 07.11.2020, 20:07

Vezi și
  • Joe Biden devine cel mai vârstnic preşedinte al Statelor Unite
  • Fostul vicepreşedinte a reuşit să exploateze nemulţumirile împotriva lui Donald Trump şi să le transforme în voturi

Cu peste 240 de mii de morţi şi recorduri zilnice de infectare, America a ales Joe Biden. Tema principală a campaniei democratului, gestionarea pandemiei, se pare că a făcut diferenţa. Fostul vicepreşedinte a reuşit, practic, să exploateze nemulţumirile împotriva lui Donald Trump şi să le transforme în voturi.

Dănuţ Moraru, român din Seattle: Biden a avut o anumită calitate. A putut să întindă mâna peste puntea dintre republicani și democrați.

Oana Preda, româncă din Detroit: Eu una personal am votat-o pe Kamala la începutul campaniei. Pentru mine faptul că a ales-o pe ea ca posibil vice președinte. Aici m-a câștigat pe mine.

În 2016, Donald Trump a fost primul republican care a cucerit Wisconsin. După valul de violenţe împotriva poliţiei, din vară, electoratul a întors armele. În mare parte, votul pentru Joe Biden a fost un vot împotriva lui Donald Trump. Şi a depăşit orice record prezidenţial. 74 de milioane, iar numărătoarea încă nu s-a încheiat.

Joe Biden: Voi conduce ca un preşedinte american. Nu vor exista state albastre sau roşii, doar Statele Unite!

Citește și:

Cine este Joe Biden, al 46-lea preşedinte ales al SUA

Cu un zâmbet larg, ochelarii de aviator nelipsiţi şi cea de-a doua soţie, Jill, mereu alături, la 77 de ani, Joe Biden devine cel mai vârstnic preşedinte al Statelor Unite. Faimos pentru gafele lui dar şi pentru empatie, deloc carismatic şi destul de fragil ca şi constituţie, a avut un adversar de temut în persoana lui lui Donald Trump, care l-a atacat la persoană de fiecare dată când a avut ocazia.

Pe tot timpul campaniei, a participat la mitinguri restrânse, cu respectarea distanţării. A avut apariţii rare, dar susţinători importanţi.

Printre ei Eva Longoria, Scarlett Johansson, Blake Lively sau Rihanna.

Barack Obama i s-a alăturat în ultimele zile de campanie. În timpul mandatelor acestuia, relaţia celor doi a trecut deseori drept prietenie sau dragoste frăţească.

Business-ul fiului cel mic, Hunter Biden, care are legături şi cu România, a fost un alt punct de atac pentru campania contracandidatului său.

Biden junior a fost în România în 2017 și a avut un plan de afaceri în care erau implicați o mare companie chineză din domeniul energiei, dar și controversatul om de afaceri român Puiu Popoviciu. Afacerea nu s-ar fi materializat dar informaţia a constituit muniţie pentru Donald Trump.

Mark Meadows, şef cabinet Casa Albă: O parte din banii care par să ajungă la familia Biden din afara țării, vin din România, Ucraina, China, adică cele trei țări în care Joe Biden a fost trimis special.

Doar doi copii îi vor fi alături lui Joe Biden în ianuarie, la depunerea jurământului.

Prima lui fiică a murit în 1972, în ajun de Crăciun, într-un accident de maşină împreună cu mama ei. Pe fiul cel mare, Beau, Joe Biden l-a pierdut în 2015, răpus de cancer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Joe Biden este al 46-lea preşedinte al SUA. Ce spun românii din State despre alegerea lui