Antena Meniu Search
x

Joe Biden, la Betleem: "Poporul palestinian merită propriul stat, independent, suveran, viabil şi adiacent"

Statele Unite susţin soluţia coexistenţei a două state pentru oprirea conflictului israelo-palestinian, a afirmat vineri preşedintele SUA, Joseph Biden, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o la Betleem, în Cisiordania, cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

de Redactia Observator

la 15.07.2022 , 16:15

președinții Joe Biden și Mahmud Abbas
Joe Biden, la Betleem: "Poporul palestinian merită propriul stat, independent, suveran, viabil şi adiacent" - Profimedia Images

Preşedintele SUA a pledat, cu ocazia întâlnirii cu Mahmoud Abbas, pentru reluarea negocierilor de pace, oprite de mulţi ani, în sensul eventualei aplicări a soluţiei coexistenţei a două state, israelian şi palestinian, "pe baza frontierelor din 1967".

"Poporul palestinian merită propriul stat, independent, suveran, viabil şi adiacent", a declarat Joseph Biden, formulând o propunere diferită de cea a fostului preşedintele Donald Trump, care a propus un stat semiadiacent şi menţinerea coloniilor de către Israel.

"Ştiu că obiectivul a două state pare atât de îndepărtat în contextul lipsei demnităţii din cauza restricţiilor de circulaţie şi a preocupărilor reale referitoare la siguranţa propriilor copii. În prezent, poziţiile nu sunt suficient de mature" pentru relansarea negocierilor de pace, a subliniat Biden, conform cotidianului The Times of Israel, subliniind că Administraţia de la Washington va continua să stimuleze Israelul şi Autoritatea Palestiniană să reia negocierile.

Articolul continuă după reclamă

Joe Biden a promis 100 de milioane de dolari pentru spitalele palestiniene din Ierusalimul de Est

Pe acelaşi subiect

Înainte de întâlnirea de la Betleem cu Mahmoud Abbas, Biden a vizitat Spitalul Augusta Victoria din Ierusalim. Preşedintele SUA a anunţat că Statele Unite vor dona 100 de milioane de dolari spitalelor palestiniene din Ierusalimul de Est.

"Palestinienii şi israelienii merită măsuri egale în materie de libertate, securitate, prosperitate şi demnitate, iar accesul la servicii medicale este esenţial pentru o viaţă cu demnitate pentru toată lumea", a afirmat preşedintele SUA.

"Statele Unite vor continua să colaboreze cu liderii palestinieni, cu Guvernul Israelului şi cu partenerii noştri internaţionali pentru a asigura că reţeaua de spitale din Ierusalimul de Est rămâne sustenabilă, disponibilă şi capabilă să ofere serviciile de calitate pe care palestinienii le merită", a subliniat Biden.

sursa: MEDIAFAX

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri externe » Joe Biden, la Betleem: "Poporul palestinian merită propriul stat, independent, suveran, viabil şi adiacent"