Antena Meniu Search
x

Joe Biden rămâne "apt" să-şi exercite funcţiile, a asigurat doctorul său, în urma examenului medical

Cel mai vârstnic preşedinte în exerciţiu din istoria Statelor Unite, Joe Biden rămâne "apt" să-şi exercite funcţiile, a asigurat doctorul său miercuri la finalul examenului anual al liderului de 81 de ani, într-un moment în care capacitatea lui de a guverna suscită îndoieli, exploatate de opoziţia republicană, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 07:21

Președintele american Joe Biden
Joe Biden rămâne "apt" să-şi exercite funcţiile, a asigurat doctorul său, în urma examenului medical - Profimedia Images

Preşedintele american "continuă să fie apt să-şi exercite funcţiile şi îşi asumă pe deplin toate responsabilităţile fără nicio derogare sau aranjament", a declarat medicul Casei Albe, Kevin O'Connor. "Preşedintele Biden este un bărbat de 81 de ani sănătos, activ şi viguros", a concluzionat medicul său de multă vreme într-o scrisoare publicată de Casa Albă.

Joe Biden a petrecut două ore şi jumătate miercuri dimineaţă la spitalul militar Walter Reed, din suburbiile Washingtonului, pentru acest examen medical anual, ultimul înainte de alegerile din noiembrie.

Democratul candidează pentru un nou mandat, la finalul căruia, dacă va fi reales, va avea 86 de ani. Aproape sigur, el se va confrunta în noiembrie cu predecesorul său, Donald Trump, ajuns şi el la 77 de ani.

Juriu reticent să-l condamne pe Joe Biden: "Un om în vârstă cu memoria slabă"

Pe acelaşi subiect

La începutul lunii februarie, un procuror special însărcinat să ancheteze cazul documentelor clasificate pe care Biden le avea în posesia sa a renunţat la trimiterea în judecată, argumentând, între altele, că un juriu ar fi reticent să condamne "un om în vârstă cu memoria slabă". Tabăra lui Biden a denunţat atunci comentarii "gratuite" şi "deplasate".

Luni, într-un interviu la televiziune, Biden s-a apărat afirmând că este mai solid "decât celălalt tip", Donald Trump, pe care l-a acuzat că a uitat numele soţiei sale, Melania.

La 20 noiembrie 2023, în ziua în care Biden a împlinit 81 de ani, Trump a publicat o scurtă scrisoare de la medicul său, în care acesta afirma că miliardarul are o sănătate "excelentă", a slăbit câteva kilograme - fără a preciza câte - şi rezultatele testelor sale cognitive sunt "excelente".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Joe Biden rămâne "apt" să-şi exercite funcţiile, a asigurat doctorul său, în urma examenului medical